YouTube, yasakladı!

Youtube'da ''eşek şakası'' diye tabir edilen şakalar yasaklandı. Yani şakazede ağır bir şekilde etkileyecek şakalar artık yayınlanamayacak.

Youtube'da ''eşek şakası'' diye tabir edilen şakalar yasaklandı. Yani şakazede ağır bir şekilde etkileyecek şakalar artık yayınlanamayacak.

Yeni bir akım şeklinde arkadaşlar arasında intikam alma şeklinde ilerleyen şaka videoları her bir şakadan sonra seviye atlayarak etkileri ağırlaşıyor. ''Aldatma şakası'', ''ölüm şakası'' şeklinde içerikler üreten youtuberların sayısı gün geçtikçe artıyordu. YouTube artık tehlike içeren ve duygusal açıdan acı veren şakaların yapılarak yüklenmesini yasakladı. Yani artık etkisi ağır olan ve eşek şakası şeklinde şakazedeyi zorlayan şakaları yayınlamak yasak.

Akımın büyümesi ile birlikte arkadaşların birbirlerini kışkırtması ve daha sonrasında şaka yapandan şaka alınması şeklinde devam ediyordu. Meydan okuyan videoların büyük etki içeren türlerinin yayınlanmasına yasak geldi.

Ciddi fiziksel yaralanma tehlikesine yer yok

Google'ın sıkça sorulanlar kısmında "Her zaman komik olanın, tehlikeli veya zarar verici çizgisini aşmamasının temin edilmesi politikalarına sahiptik. Topluluk Kılavuzumuz, ciddi zararla sonuçlanma ihtimali bulunan tehlikeli eylemleri teşvik eden içeriği yasaklıyor. Şu andan itibaren site, 'ciddi fiziksel yaralanma tehlikesi hissedilen şakalar' içeren videolara izin vermeyecek." notu paylaşıldı.

Ayrıca, "çocukların ciddi duygusal huzursuzluk yaşamalarına neden olan şakalarına izin verilmeyeceği de" denildi.

 

Yorumlar