Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni sezonda FOX TV'de

Geçtiğimiz yıl Star TV ekranlarında yer alan Muhteşem Yüzyıl Kösem'in yeni sezonda hem ismi hem de kanalı değişti. Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murad olarak Fox TV'de yayınlanacak dizi yeni bölümleriyle herkesi ekran başına kilitleyecek.

Geçtiğimiz sezon Star TV ekranlarında yayınlanan ve Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Ahmet dönemini anlatan Muhteşem Yüzyıl Kösem yeni sezonda farklı bir kanalda izleyici ile buluşacak. Kanalı gibi adında değişen dizi yeni sezonda Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murad olarak FOX TV ekranlarında yayınlanacak. Yeni bölümleriyle izleyici ekran başına kiliteleyecek olan dizi iki farklı tanıtım ile ekranlara geldi. Yapımcılığını TIMS Productions'dan Timur Savcı'nın yaptığı; "Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murad" hanedanın en güçlü kadın figürü Kösem Sultan ile Osmanlı tarihine damga vuran oğlu "IV. Murad"ın zorlu mücadelesini analtıyor.

NURGÜL YEŞİLÇAY KÖSEM OLDU

Paramparça dizisinden ayrıldıktan sonra Özcan Deniz ile sinema filmi çeken Nurgül Yeşilçay, Muhteşem Yüzyıl Kösem'in 2. Sezonuna dahil oldu. Nurgul Yeşilçay dizide tüm düşmanlarını alt ederek elde ettiği kadın saltanatının yanı sıra, dünyaya diz çöktüren bir sultan olan Kösem rolüyle izleyicinin karşısına çıkacak. Kösem'in iktidarı ele alma isteğinde olan oğlu IV. Murad rolünü ise, Metin Akdülger oynayacak. Geçtiğimiz sezon Kösem Sultan karakterini Beren Saat canlandırmıştı.

YENİ OYUNCULAR KATILDI

Yeni bölümleri büyük bir heyecanla beklenen diziye yeni oyuncular katıldı. Kösem Sultan'ı canlandıracak Nurgül Yeşilçay ile birlikte yeni sezonda Kurt Seyit ve Şura'da Şura karakterini canlandıran başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ta yer alacak. Abdullah dizide Osmanlı'nın Demir yumruğu, Bağdat Fatihi IV. Murad'ın güzeller güzeli aşkı, prenses Farya rolünü canlandıracak. Geçtiğimiz sezonda Kanal D ekranlarında yayınlanan Güllerin Savaşı dizisinde Gülfem karakterini canlandıran Canan Ergüder'inde dizide yer alacağı konuşuluyor.

DETAYLAR NETLEŞTİ

Yeni sezonda yayınlanacak tarihi diziler arasında sezona damgasını vuracak dizilerden ilk sırada yer alması beklenen Muhteşem Yüzyıl Kösem Bağdat Fatihi IV. Murad dizisinin oyuncuları ve dizinin detaylarıyla ilgili kanaldan henüz dizi hakkında açıklama gelmedi. 

HİKAYE VE KADRO DEĞİŞTİ

Osmanlı'nın belli bir dönemindeki olayları anlatan dizinin yeni sezonda hikayesiyle birlikte oyuncu kadrosunda değişiyor. Geçtiğimiz sezon Kösem Sultan karakterine hayat veren Beren Saat bu sezon dizide yer almayacak. Sezonun ilk bölümünde izleyici karşına çıkacak Saat'in yerini zaman atlaması sonrasında Nurgül Yeşilçay alacak.

EKİM AYINDA BAŞLAYACAK

Yapımcılığını Tims Productions'un üstlendiği geçetiğimiz gün ilk tanıtımı yayınlanan dizinin Ekim ayı içerisinde başlaması bekleniyor.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 

Muhteşem Yüzyıl Kösem, Tims Productions tarafından yapılan, 12 Kasım 2015 yılında Star TV'de yayımlanmaya başlamıştır. Tarihi-kurgu türünde Türk televizyon dizisidir. Daha önce 2011-2014 yılları arasında yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinin devamı niteliğinde çekilmiştir. Dizinin konusu ise; I. Ahmed'in nikahlı eşi, IV. Murad'ın ve Sultan İbrahim'in validesi, IV. Mehmed'in büyük validesi olan Kösem Sultan etrafında kurgulanmıştır. Yayın hayatına başlamadan 50'den fazla ülkeye satılan dizi ilk sezon Muhteşem Yüzyıl Kösem ismiyle yayınmıştır. 2. sezonda ise,Muhteşem Yüzyıl Kösem: Bağdat Fatihi IV. Murad ismiyle yayın hayatına devam edecektir. 

KONUSU

Muhteşem Yüzyıl Kösem'n konusu Safiye Sultan tarafından Sultan Ahmed'e cülus hediyesi olarak Kefalonya'dan getirilen Kösem (Anastasia)'nın dünyanın başkenti payitahtta gelmesiyle başalar. Sultan Ahmed'e aşık olur. İlk günlerde saraydan kaçmak ve evine dönmek istede zaman, ona burada kalmasını ve savaşmasını öğretir. Zaman içinde bulunduğu durumu kabullenen Kösem, tek amaç olarak Ahmed'i ve hanedanı korumak için savaşmaktır. Önüne çıkanları ve engel olanları tek tek saf dışı bırakır. Ancak tarihler 1617 kışına geldiğinde Kösem için zorluklar ve savaş yeni başlamıştır: hayattaki tek aşkı Sultan Ahmed Han'ın ölümü. Bu ölümden sonra Kösem'in kayınbiraderi Sultan Mustafa'nın tahta çıkması, onunun akli dengesi yerinde olmadığından çok kısa bir süre sonra tahttan indirilmesi ve Kösem'in üvey evladı Sultan Osman tahta çıkması birbiri ardına gelen olayları içerir. Bir tuzak yüzünden Genç Osman tarafından öz oğlu Şehzade Mehmed idam edilmiştir. Bu olaydan sonra Kösem Sultan, Genç Osman'a karşı kin tutmuş ve çıkan isyanlarda etkili rol oynamıştır.

Yorumlar