Galatasaray'dan TFF'ye seyircili derbi başvurusu

3. haftada oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmişti. Sarı-kırmızılı yönetim TFF'ye 'kısıtlı seyircili olarak oynanması' başvurusunda bulundu.

Fenerbahçe derbisinin ligin 3. haftasında oynanacak olması Galatasaray yönetiminin 'jet' hızıyla Türkiye Futbol Federasyonu'nun kapısını çalmasına neden oldu.

TFF'nin ligde 1 Ekim'den itibaren seyircili maçların oynanacağını açıklaması ve Galatasaray'ın stadındaki dev derbinin de boş tribünlere karşı oynanacak olması yönetimini harekete geçirdi.

"EŞİT ŞARTLAR OLSUN"

Sarı kırmızılı yönetim derbinin TFF'nin pandemi nedeniyle belirlediği kurallar kapsamında seyircili oynanması için başvuruda bulundu.

Takvime göre 25-28 Eylül'de oynanacak maç için yapılan başvuruda şu ifadelere yer verildi: "3. haftadaki derbinin seyircisiz olması büyük bir haksızlığın ortaya çıkmasına neden olur. İkinci yarıda rakip sahada seyircili oynanacak olan derbinin ilk ayağının da aynı koşullar ve güvenlik tedbirleri kapsamında eşit ve aynı şartlarda oynanmasını talep etmekteyiz. Aynı durumun tersi yani rakibimiz de karşılaşsa bu yine haksız rekabete girer. Bunun ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz."

Yorumlar