Yerel seçimlerde ilk o şehirlerin sonuçlar gelecek!

YSK'nın son toplantısı ile 31 Mart yerel seçimleri için izlenecek yol haritasının tüm detayları belli oldu. Peki, yerel seçimlerde ilk olarak hangi oy pusulaları sayılacak? Sayıma hangi pusuladan başlanacak? İşte detaylar!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart yerel seçimleri için son hazırlıklarını yaptı. Seçim sonuçlarının açıklamanmasında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına siyasi partilerle tatbikat yapıldı.

Oyların sayım sürecinden sisteme aktarılmasına kadar herhangi bir sıkıntının yaşanmaması adına telefon, enerji ve internet hatları gözden geçirildi. Olası siber saldırılara karşı YSK'nın internet sisteminin güvenlik duvarı güçlendirildi.

Sandık başına giden vatandaşlara 3 faklı pusula verilecek. Sayım esnasında ise ilk olarak büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oylar, ardından ilçe belediye başkanlığı için kullanılan oylar ve il genel meclisi için kullanılan oylar sırasıyla sayılacak. Son olarak ise muhtarlıklar için verilen oylar sayılacak.

Bu nedenle Türkiye, YSK'nın resmi olmayan ilk sonuçları açıklamak için belirlediği saatte ilk olarak büyükşehirlerde son durumun nasıl gittiğini öğrenecek.

 

Yorumlar