Şentop: "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmeli"

TBMM başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Şentop ve AK Parti'li vekiller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nobel Barış Ödülü adaylığı için harekete geçti.

TBMM başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti'li vekiller, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna-Rusya savaşındaki tutumu, yapılan tahıl koridoru anlaşması ve sığınmacılar konusundaki başarılı politikası nedeniyle Nobel Barış Ödülü adaylığı için harekete geçti. Şentop, başka ülke parlamentolarından milletvekillerinin de benzer girişimi olduğunu söyledi. Şentop adaylık sürecinin ocak sonuna kadar süreceğini anımsattı.

TBMM’de parlamento muhabirleri ile kahvaltıda bir araya gelen Şentop gündemi değerlendirdi.

TBMM Başkanı . Şentop, EYT düzenlemesinin de bu hafta içinde açıklanacağını duyurdu.

Şentop,seçimin zamanında yapılacağını umduğunu belirterek 'Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum.' İfadesin kullandı

TBMM Başkanı Şentop erken Seçim iddialarına ilişkin "Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum" dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin tartışmalara da yanıt vererek 'Hukuki anlamda bu konuda bir tartışma yok' ifadelerini kullandı.

Şentop İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki kararla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Şentop ''Hak mahrumiyeti ile ilgili anayasada bir düzenleme yapılabaiar ma bilmiyorum, yapılırsa kişye özel olur. 61 anayasasında yasak süresi iki yılmış. Ama dava süreci henüz bitmedi'' diye konuştu.

Şentop pandemi ile başlayan enerji ve gıda krizinin 10-30 yıl sürebileceği endişesinin dünya kamuoyuna haki olduğunu vurguladı

Yorumlar