Köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı? Bakan açıkladı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz olduğunu açıkladı. Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ise ücretli olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı tatili öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Köprü ve otoyollar konusunda müjde veren Bakan Arslan, bayram tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce (KGM) işletilen otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağının söyledi.

BAYRAM ÖNCESİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI

Bakan Arslan, 25-30 milyon vatandaşın yola çıkacağını belirterek, 'Bayram trafiğinde tüm yollarda yaşanacak yoğunluk nedeniyle Bakanlık olarak kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi almış bulunuyoruz' dedi.

YAP-İŞLET-DEVRET OLAN OSMANGAZİ VE YAVUZ SULTAN SELİM ÜCRETSİZ DEĞİL

Bakan Arslan açıklamasında ücretsiz köprü ve otoyolların Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilmesi detayını da paylaştı. Buna göre yap-işlet-devret modelinde olan Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, ücretsiz olmayacak.

YOĞUNLUK NEDENİYLE EK SEFERLER KONULDU

Bakan Arslan, 9 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinin 10 Eylül itibarıyla başladığını anımsatarak, bayram süresince yaklaşık 25-30 milyon vatandaşın yollara çıkmasını beklediklerini açıkladı. Bakan bu konuda gerekli tüm önlemlerin de alındığını söyledi. 10-17 Eylül tarihlerinde banliyo hatlarının yanı sıra yüksek hızlı tren hatlarında da ek seferler konulduğunu bildiren Arslan, İzmir Mavi Tren, Konya Mavi Tren, Doğu Ekspresi, Güney-Kurtalan/Van gölü Ekspresi, Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi ve Pamukkale Ekspresi’ne de bir adet fazladan pulman vagon eklendiğini ve demiryollarının bayrama hazır olduğunu kaydetti.

BAKAN'DAN SÜRÜCÜLERE UYARI

Arslan, 'Ancak vatandaşlarımızdan bir isteğimiz var. Her zaman uymamız gereken trafik kurallarına bayram gibi yoğunlaşan zamanlarda daha özen göstersinler. Kimsenin bayramını acıya dönüştürmesinler. Bu vesileyle kazasız, belasız günler diliyor, herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.' uyarısında bulundu.

Yorumlar