AFAD'dan 5 milyon çocuğa yardım kampanyası

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen kampanya kapsamında çeşitli nedenlerle hayatını kaybeden çocuklar için yardım toplanıyor.

Türkiye'nin gurur kaynağı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenilen Yemen'e yardım kampanyasında yer verilen açıklamalara göre 5 milyon çocuğun yetersiz beslenmesi, ilaç ve tıbbi malzemelere ulaşılamaması, temiz suyun olmaması nedenleriyle kolera gibi önem arz eden salgın hastalıklarla mücadele edildiği kaydedildi. Kampanya kapsamında Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde Yemen için yardımlar toplandı.

22,5 MİLYON NÜFUSUN YARDIMA İHTİYACI VAR

AFAD'ın öncelik ettiği ve halen devamı süren "Yemen Yardım Kampanyası" hakkında Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, “Yemen’de 2015 yılında şiddetlenen çatışmalarda bugüne kadar 29 milyonluk ülke nüfusunun 22,2 milyonu yardıma muhtaç duruma geldi. 5 milyon çocuk yetersiz beslenme, temiz suya ulaşımın olmaması, ilaç ve tıbbi malzemelerdeki eksiklikler gibi nedenlerle kolera başta olmak üzere salgın hastalıklarla mücadele ediyor” açıklamalarına yer verdi.

HİÇ BİR ÇOCUĞUN AÇLIKTAN ÖLMEMESİ GEREK

Yemen'de her 10 dakikada bir 5 yaşından küçük çocukların -tedavisi olsa bile- hayatını kaybettiği biliniyor. Coşkun, “Hiçbir çocuk açlıktan ölmemeli; ilaç bulunamadığı için annesiz kalmamalı. AFAD, Yemen’de vicdanları yaralayan bu insani krizin kurbanlarına destek olmak için yardım kampanyası başlatmış olup, kampanyanın ilimiz genelinde aktif bir şekilde duyurusunun gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmalar yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

KARAÇELİ'DE YARDIM KAMPANYASI SÜRÜYOR

Çeşitli açıklamalara yer veren Coşkun konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Kampanya kapsamında Karakeçili Kaymakamlığı tarafından Yemen’e yardım kermesi düzenlendiğini belirterek, Karakeçili Çok Programlı Spor Salonunda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermese, Kaymakam Kemal Sefa Gökmenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik ve kamu kurumu temsilcileri de katılmıştır. Kampanya sonucunda Karakeçili ilçemizde 11.118. Lira 21 Kuruş yardım toplanmıştır. Bu çalışmalarda emeği geçen ve yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yorumlar