Yemekteyiz programına RTÜK'ten idari para cezası!

Türkiye'nin en çok izlenilen ve zirvelere oynayan Yemekteyiz programına RTÜK'ten ceza yağdı...

Çoğu yaş kitlesine hitap eden fakat son dönemlerde içerisinde barındırdığı abes olaylardan ötürü gündemden düşmeyen Yemekteyiz programı hakkında RTÜK, idari para cezası kararı verdi.

Söz konusu karar çocuk ve gençlerin gelişimine uygun olmayan ve aynı zamanda şiddet içeren davranışların izleyiciye sunulmasıyla alındı. Bu bağlamda TV8'e idari olarak para cezası verildi. Açıklamada yarışmacının, hiç bir sıkıntı olmadan ve sinirlenmesine sebebiyet verilmeyecek bir durumda dahi diğer yarışmacılara karşın terbiyesiz ve saygısız tavır sergilemesi ifadeleri kullanıldı. 

AA'dan gelen haberlere göre, RTÜK dün gerçekleştirdiği toplantısında, gündüz kuşağında yer alan programlar ve bazı diziler hakkında değerlendirme yaptı. Sonuç olarak RTÜK, TV 8 ekranlarında yayınlanan "Yemekteyiz" programında çocuk gelişimine uygun olmayan görüntülerin tespitini yaptı.

ÖNCE ABES TAVIR ARDINDAN EŞYA FIRLATMA

"Yemekteyiz" programında, bir yarışmacının saygı çerçevelerini aşan davranışlarda bulunduğu, ani hışımla parmağını salladığı, bıçak ve eliyle masaya vurduğu, mutfak eşyalarını fırlatarak ortamı kaotik hale getirdiği gözlemlendi. Bu sebeple "Radyo ve televizyon hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar, bunların izlenebileceği zaman diliminde ve koruyucu sembol kullanılsa dahi yayınlanamaz." hükmünü ihlalden dolayı idari para cezası kesildi

 

Yorumlar