Murat Kurum kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Yeni kabinede yer alan isimle ilgili Murat Kurum kimdir sorusu merak ediliyor. Murat Kurum kaç yaşında ve nereli sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

Bugün saat 21.30'da yeni kabinede yer alacak isimler açıkladı. Şimdi birçok insan kabinede yer alan isimleri merak etmeye başladı. Yeni kabinede yer alacak isimler günlerdir kulislerde konuşulmaya devam ediyordu. Kabinede yer alan isimler belli oldu. İnsanlar bu sebeple Murat Kurum kimdir sorusunu sıkça sormaya başladı. Ajans Haber ekibi olarak sizler için detaylı bir derlemek yaptık. Murat Kurum kaç yaşında ve Murat Kurum nereli sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Detaylar Ajanshaber.com'da.

MURAT KURUM KİMDİR?

Bu akşam saat 21.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabine açıklandı. Yeni kabinede yer alan isimler vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Bu sebeple Murat Kurum kimdir sorusu merak ediliyor. İşte detaylar...

1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakultesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü’ nden mezun oldu. 1999- 2005 yıllarında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı.

2005 – 2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı’nda Uzman olarak görev yaptı. 2006 - 2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009 – 21.02.2012 tarihleri arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nda Uzmanlık görevlerini üstlendi.

2009 yılından itibaren T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini icra etmektedir. 1976 Ankara doğumlu olan Murat Kurum evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye hükûmetine bağlı olarak çalışan ve çevre ve şehircilik işlerinden sorumlu olan bakanlık. 3 Mayıs 1920 tarihinde kurulan Bayındırlık Bakanlığı ile 13 Ekim 1923 tarihinde kurulan İmar ve İskân Bakanlığı 'nın 1983 yılında birleştirilmesi ile kurulmuştur. 29 Haziran 2011 tarihinde ismi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak değiştirilmiştir.

ERDOĞAN'DAN İLK GÜNDE İLK MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Külliyesi'nde göreve başlama töreninde çarpıcı mesajlar verdi. 'Başkan' sıfatı ile ilk konuşmasını yapan Erdoğan, ''Sadece bize oy verenlerin değil, 81 milyonun tamamının Cumhurbaşkanı olduğumuzun bilinciyle milletimize layık olmaya çalışacağız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi zorlama değil tarihin bizi yönlendirdiği tercihtir. Millet görevini yaptı sıra bizde'' dedi. Reform mesajı veren Cumhurbaşkanı 'ötekileştirmenin artık geride kaldığını' da söyledi.

Cumhurbaşkanı Erodğan Beştepe Külliyesi'nde düzenlenen ve 50 ülke liderinin katıldığı göreve başlama törenindeki konuşmasına "İlk Cumhurbaşkanlığı görevim için adaylığımı açıkladığım günkü gibi rabbime yalvarıyorum" diyerek dua ile başladı. Erdoğan "24 Haziran’da bizi seçti. Sadece bize oy verenlerin değil, 81 milyonun tamamının cumhurbaşkanı olduğumuzun bilinciyle milletimize layık olmaya çalışacağız. Bugün yeni bir başlangıç yapıyoruz. Yeni dönemi yine, reform ve bu reformlarla birlikte de yenilenmenin adımlarını kabinemizle birlikte inşallah atacağız" dedi.

Yorumlar