Selahattin Baki kimdir? Selahattin Baki kaç yaşında ve nereli?

Fenerbahçe'nin yeni CEO'su olarak açıklanan isimle ilgili Selahattin Baki kimdir sorusu merak ediliyor. Peki Selahattin Baki kaç yaşında ve nereli? İşte tüm detaylar...

Ali Koç Fenerbahçe başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından kolları sıvadı. Başkan Koç'un İngiltere'den ilk transferini Selahattin Baki oldu. Selahattin Baki Fenerbahçe'nin yeni CEO'su olarak açıklandı. Fenerbahçe taraftarları şimdi Selahattin Baki kimdir sorusuna yanıt arıyor. Selahattin Baki İngiliz futbol kulüplerinden İngiliz Sheffield United'ın ortakları arasında yer alıyor. Baki, Ali Koç'un başkan olmasının ardından Fenerbahçe'de görev alacağını açıkladı. Selahattin Baki kaç yaşında ve Selahattin Baki nereli sorularının cevabını haberimizin devamında bulabilirsiniz.
İngiliz Sheffield United'ın ortaklarından olan Selahattin Baki, Ali Koç'un başkan olmasıyla birlikte Fenerbahçe'de görev alacağını açıkladı.

SELAHATTİN BAKİ KİMDİR?

Taraftarlar Fenerbahçe'nin yeni CEO'su Selahattin Baki kimdir sorusuna yanıt bekliyor. Ali Koç, İngiltere'den ilk transferini Selahattin Baki ile yaptı. Fenerbahçe başkanı Ali Koç ile anlaştığını açıklayan Selahattin Baki, Sheffield United'ta geçirdiği başarılı dönem olmasa buna ulaşamayacağını da belirtti. Bundan sonra Fenerbahçe için çalışacağını açıklayan Selahattin Baki'nin CEO olarak görev yapacağı belirtildi.

Selahattin Baki bir Türk işadamıdır. Baki, Suudi Prensi, İşadamı ve Milyarder Abdullah bin Musa'ed bin Abdülaziz El Suud'un danışmanıdır. Mayıs 2001'den Mayıs 2005'e kadar Baki, uluslararası deniz taşımacılığı şirketi olan 'Antoine Makzume' için Satış ve Pazarlama'da çalıştı. Mart 2007'de Prens Abdullah'a danışmanlık yapmış ve Mart 2009'da, Baki “Suudi Çevresel Projeler Şirketi” için Nanoteknolojide Satış ve Pazarlama rolünü üstlenmiştir. Eylül 2013'te Baki, Prens Abdullah'ın Sheffield United'da % 50 hissesini satın aldıktan sonra Blades Leisure Ltd'de yönetim kuruluna katıldı. Baki kısa bir süre sonra, Sheffield United'ın Suudi kulübü Al-Hilal FC ile iş ilişkileri kurmak için planlarını açıkladı. ve Türk kulübü Fenerbahçe. 2014 yazında, Baki, Fenerbahçe ile birlikte, Türkiye'den Soma madeni felaketinin kurbanlarına yardım edecek olan paranın karşılığını alarak, Sheffield United'ın 125. Yıldönümünü kutlamak için bir dostluk maçı düzenlemesine yardımcı oldu. 10 Kasım 2014 tarihinde, Sheffield United, Baki'nin “Küresel temasları kullanması, yurtdışı futbol yeteneklerinin tespit edilmesinde yardımcı olması ve Kulüp yönetiminin dikkatine uluslararası sponsorluklar getirmesi” göreviyle Uluslararası Futbol Koordinatörü olarak görevlendirildiğini açıkladı.

SHEFFİELD UNİTED'TA 4 SENE YÖNETİCİLİK YAPMIŞTI

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan olmasıyla Selahattin Baki, Sheffield United'dan Fenerbahçe'ye geçti. İngiltere Championship takımlarından Sheffield United'da 4 sene yöneticilik yapan Türk iş adamı, Ali Koç'un başkan seçilmesiyle yeni yönetimde yer aldı.

"ŞAMPİYON BİR YÖNETİCİ OLARAK VEDA EDİYORUM"

Selahattin Baki, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından Fenerbahçe yönetiminde yer aldım. Sheffield United'da 4 sene boyunca görev almak çok heyecan verici bir deneyimdi. Sheffield'a bir taraftar ve iş adamı olarak girdim ama şampiyon bir yönetici olarak veda ediyorum.'' sözlerini kullandı ve İngiliz ekibine bu sözlerle veda etti.

Yorumlar