Fenerbahçe'de büyük değişim!

Fenerbahçe'de son iki yıldır kadroda büyük revizyonlara gidiliyor. Hem yerli hem de yabancı birçok futbolcu ile yollar ayırırken, takımda gençleştirme harekatı yapılıyor.

Fenerbahçe’de 2016-17 sezonu, yeni bir dönemin kapısını açtı. Sarı-lacivertlilerde ciddi bir kadro değişimi yaşanıyor. Ayrıca kadrodaki gidenler ve gelenlere bakıldığında da yenilenmiş bir takım görüntüsü ortaya çıkıyor.

GEÇTİĞİMİZ YILDA BENZER BİR POLİTİKA İZLENMİŞTİ

Hem UEFA Finansal Fair Play kuralları hem oyuncuların ilerleyen yaşları hem de takımın gelecek planlaması gereği adımlar atıldı. Bu değişimin en dikkat çeken ayrıntısı yerlilerdeki değişim süreci oldu.  2011 ve 2014 yıllarında şampiyonluk kazandıran takımların iskeletini oluşturan yerli oyuncu grubunun tamamına yakını gönderildi. Geçtiğimiz sezonda da Fenerbahçe, 30 yaş üstündeki futbolcuları ile yollarını ayırmıştı.

KAPTANLAR GÖNDERİLDİ, GENÇLİK HAREKÂTI BAŞLADI

9 yıldır takımda olan Gökhan Gönül ile 6 yıldır sarı-lacivertlilerde forma giyen Caner Erkin ile sözleşme yenilenmedi. Böylece, 2010-11 ve 2013-14 sezonunda takımın şampiyonluklarında madalya sahibi olan 7 yerli oyuncu ayrıldı. Bu 7 oyuncunun da dönem dönem sahaya kaptan çıkması önemli bir detay olarak dikkat çekti. Bunun akabinde de son 2 senede yeni bir düzene geçildi. Daha taze, daha genç ve gelecek vaat eden yerliler kadroya katıldı. Takımın kaptanları ise değişimden uzak kalan ve camia tarafından büyük saygı gören Volkan Demirel ile Mehmet Topal oldu.

YABANCILARDA DA BÜYÜK DEĞİŞİM

Fenerbahçe'de son 2 yılda süren sirkülasyon yabancı oyuncularda da gerçekleşti. Geçen sezon yürürlüğe giren 14 yabancı kuralı ile farklı bir görüntü ortaya çıktı. 2013’te Avrupa Ligi’nde yarı final oynayıp, 2014’te lig şampiyonu olan yabancı oyuncu grubu tamamen dağıldı. Sadece Moussa Sow, Emmanuel Emenike ve Miroslav Stoch kaldı. Dirk Kuyt, Joseph Yobo, Pierre Webo, Reto Ziegler, Cristian Baroni, Bruno Alves, Raul Meireles ve Michal Kadlec gibi isimler ayrıldı. Yerlerini Martin Skrtel, Simon Kjaer, Roman Neustadter, Robin Van Persie, Jeremain Lens ve Van der Wiel gibi isimler aldı.

Yorumlar