Abbas ile Netanyahu Moskova'da görüşmek için anlaştılar

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile İsrail Başbakanı Netanyahu Moskova'da görüşmek üzere anlaştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Moskova'da görüşmek üzere anlaştığını bildirdi. Reuters'ın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün bir açıklamada bulunarak, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Moskova'da buluşmak üzere prensipte anlaştığını belirtti.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

EN SON 2010'DA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Interfax ajansında yer alan haberde Abbas ve Netanyahu'nun ne zaman buluşacağı tam olarak belirtilmedi. En son 2014 yılında iki devlet arasındaki son barış görüşmeleri sonuçsuz kalmıştı. Abbas ve Netanyahu'nun bilinen son görüşmesi Eylül 2010'da gerçekleşmişti.

"ABBAS HAZIRSA BEN DE HAZIRIM"

Geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Abbas koşulsuz görüşmeye hazırsa, ben her zaman hazırım" diyerek, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile hiçbir ön koşul ileri sürmeden herhangi bir zaman ve mekanda görüşmeye hazır olduğunu bildirmişti.

ASIL SORU ABBAS HAZIR MI?

Netanyahu'nun basın ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Lahey'de bir araya gelmiş ve ardından ortak basın toplantısında şu açıklamalarda bulunmuştu: "Yüzlerce kez söyledim ve burada yine tekrarlıyorum. Görüşmenin nerede yapılacağını önemsemiyorum, ister Hollanda, ister Moskova veya herhangi bir yerde olsun. Bunu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e de Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov'a da söyledim.Esas soru Abbas hiçbir ön koşul ileri sürmeden benimle görüşmeye hazır mı? Filistinli sözcülerden dün görüşmeye hazır oldukları ancak tutukluların serbest bırakılması gibi şartlar belirledikleri yönünde çelişkili rivayetler duyduk. Eğer Abbas doğrudan müzakereler için ön koşul ileri sürmeden görüşmeye hazırsa, ben her zamangörüşmeye hazırım."

Yorumlar