Yılın merakla beklenen filmi Antalya Film Festivali'nde

Dünyaca ünlü yönetmen Aida Begiç'in senaryosunu yazıp yönettiği ve Suriyeli yetim çocukların hayatının beyazperdeye taşındığı "Bırakma Beni" adlı film, 54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.

Bosnalı yönetmen Aida Begiç'in yönettiği "Bırakma Beni", 54. Uluslararası Antalya Film Festivali'nde izleyiciyle buluşacak.

Suriyeli çocukların gerçek hikayesini yine Suriyeli yetim çocukların canlandırdığı filmin yapımcılığıni, Beşir Derneği ve Film House üstlendi.

Savaş mağduru 350'den fazla yetim çocuğun motivasyonlarını artırmak, adaptasyonlarını hızlandırmak ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay ve Akçakale'de gerçekleşen atölye çalışmaları ile başlayan proje, bir film hikayesi olarak beyazperdeye taşındı.

Suriye'deki iç çatışmalar sonucu ortaya çıkan mülteci krizinin sonuçlarından esinlenilerek yazılan film, 21 Ekim'de gerçekleştirilecek festivalde izlenime sunulacak.

FİLM ÇOCUKLARIN DÜNYASI ÜZERİNE KURULDU

Begiç, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, filmin toplumda mültecilere karşı önyargıları değiştireceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu film diğer filmlerimden farklı olarak çocukların dünyası üzerine kurulu. Sadece onların dünyasını ve bakış açılarını yansıtıyor. Bu nedenle film sadece dram değil, her durumda umut ve sevginin de çocuklar tarafından nasıl yeşertildiğinin bir yansıması. Dikkati çekmek istediğimiz bir konu da filmde izlediğiniz tüm hikayelerin çocukların hayatlarından gerçek kesitler içerdiği. Mültecilere karşı ön yargılı olanların bu filmle farklı duygular hissedeceğini düşünüyorum. Onlarla aynı şeyleri yaşamış biri olarak insanların mültecilerle empati kurabilmesine aracı olmak benim için en önemli amaç olacak."

Filmde, 13 ülkeden gelen özel ekiplerle 100'den fazla kişi görev aldı.

Yorumlar