Ümit Kayıhan kimdir ve kaç yaşında? Neden öldü?

64 yaşında hayatını kaybeden Ümit Kayıhan kimdir? Ümit Kayıhan neden öldü sorusunun cevabı haberimizde..

Uzun zamadır yoğun bakımda olan Ümit Kayıhan bu sabah hayatını kaybetti. Peki Ümit Kayıhan kimdir sorusunun cevabını sizin için araştırdık.

ÜMİT KAYIHAN KİMDİR?

Ümit Kayıhan 28 Şubat 1954'te İzmir'de dünyaya gelmiştir. Eskii millî futbolcu, birçok takımı ise teknik direktörlük göreviyle çalıştırmıştır. Daha çok Anadolu kulüplerini çalıştıran Kayıhan en son ise 2010 yılında Çaykur Rizespor'u çalıştırmıştır.

Kulüp takımları kariyeri

Futbol kariyerine  Göztepe'nin altyapısında başlamıştır.  Kariyerine Göztepe, Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasıspor'da devam etmiştir.

Millî takım kariyeri

64 yaşında hayata gözlerini yuman Ümit Kayıhan, 2 kez Türkiye amatör millî takımı formasını giymiştir.

Teknik direktörlük kariyeri

Futbolu bıraktıktan sonra kariyerine teknik direktörlük sıfatıyla devam etme kararı almış olan Kayıhan, ve bu nedenle İngiltere'de antrenörlük eğitimi almıştır. Aldığı eğitimden sonra Türkiye'ye geri dönen Ümit Kayıhan, antrenör olarak çalışmaya başlamıştır. 2001'de Göztepe'yi  Süper Lig'e yükselmesini sağlayan isim oldu. Son olarak 2010-11 sezonunda 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da teknik direktör olarak görev almıştır ve takımıyla Orduspor'a karşı oynanan ve 4-0 kaybedilen 1. Lig play-off karşılaşmasından sonra son kez takımın başında bulunmuştur. Sezon bitimine kadar süren sözleşmesinin bitimiyle takımdan ayrılmıştır.

Yorumlar