Otobüs zulmü

DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 'kayyum' bahanesiyle kontak kapattırdı. Belediye otobüslerinin hizmet vermemesi nedeniyle yolda kalan halk karara isyan etti.

Bazı belediyelere kayyum atanmasına tepki bahanesiyle DBP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki belediye otobüslerinin çalışmaması halkı çileden çıkardı. Diyarbakırlılar, kendilerine bu zulmü yaşatanlara sert tepki gösterdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait belediye otobüsleri, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı belediyelere görevlendirme yapılmasına tepki gerekçesiyle dün hizmeti durdurdu. Otobüsler, Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü garajı ile doğalgaz yakıt istasyonuna çekildi.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Belediye otobüslerinin hizmet vermediği kentte, halk otobüslerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu. İşyerlerine saatlerce sonra gidebilen vatandaşlar, eylemi sorumsuzluk olarak niteledi. Veysel Ergüven, belediye yönetiminin keyfi uygulamalarla vatandaşa hizmetin ulaşmasına engel olduğunu belirtti. Ergüven, 'Otobüslerin hizmet vermemesi kesinlikle doğru bir karar değil. Şikayet ediyoruz, kimse takmıyor. Kimi kime şikayet ediyoruz. Ulaştırma dairesindeki yetkililere yönlendiriyorlar ancak kimse telefona cevap vermiyor' diye konuştu.

SİYASETİ MECLİS'TE YAPSINLAR

Aynur Ateş de belediye hizmetlerinin engellenmesinin yanlış olduğunu ifade ederek, 'Acil gitmemiz gereken yerler olabiliyor. Bu tarz şeyler grev değildir. Siyaseti Meclis'te yapmaları gerekiyor. Halkı mağdur etmemeleri lazım' dedi. Hacı Özçiftçi de ulaşımda yaşanan sıkıntı dolayısıyla insanların mağdur edildiğini belirterek, 'Biz her gün bu durumdayız. İşe gideceğiz ama gidemiyoruz' diye yakındı.

DBP şovuna izin yok

Otobüsleri garaja çekerek halkı yollarda bırakan DBP'nin Diyarbakır İl Teşkilatı üyeleri, belediyelere kayyum atamalarını protesto etmek için Büyükşehir Belediyesi önünde, 'İrademe dokunma' konulu basın açıklaması yapmak istedi. Şov yapmak isteyen DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek öncülüğündeki grup, karşılarında güvenlik güçlerini buldu. DBP'lilerin bina bahçesine girmesi üzerine Çevik Kuvvet polisleri de grubun çevresini kuşattı. Bu sırada bir polis müdürü, İpek'le görüşerek basın açıklamasına bina dışında yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi. İpek ile arasındaki uzun bir konuşma geçen polis müdürü, açıklama yapılması halinde müdahale edecekleri uyarısında bulundu. Partililerle bir süre görüştükten sonra basın açıklamasını yapmayacaklarını duyuran İpek, 'Demokratik hakkımızdı kabul edilmedi. Biz açıklama yapmayacağız, içeride de yapmıyoruz' dedi

Yorumlar