Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert uyarı: Hangi üst akıl sana bir talimat verdi de havan değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de açılış töreninde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de açılış töreninde halka seslendi. Erdoğan, Irak Başbakanı İbadi'ye sert sözlerle yüklenerek "İbadi beni ziyarete geldiğinde böyle konuşmuyordu. Bizden üs kurulmasını isteyen sendin. Senin bakanların oraları ziyaret etti. Hangi üst akıl sana bir talimat verdi de havan değişti. Bize meydan okumaya kalkma, bu yol farklı bir yol." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bu güzel sonbahar gününde yine Rize'deyiz, sevgili hemşehrilerimle beraberiz. Biz tüm milletimizle birlikte çok badireler atlattık, hiçbirini de unutmadık. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EMİNE ERDOĞAN YENİ KİMLİK KARTLARINI ALDI

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Milletimize layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz, proje üretiyoruz. Bugün de Rize'de eser ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz. 

İnlerine gireceğiz dedik, onlar kaçacak biz kovalayacağız dedik. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, şimdi kaçtıkları yerin vatandaşı olsunlar. Artık onlar bu milletin vatandaşı olarak anılmayacaklar. 

Bütün bunlarla birlikte belediyemiz birçok yenilikler yaptı. Projelerin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 

"HAVALİMANI MÜJDESİNİ DE VERİYORUM..."

Havalimanımızın inşasıyla ilgili müjdesi de veriyorum. İnşallah havalimanı ihalesini yapmak üzere 2 Kasım tarihinde ihale dosyalarını alıyoruz ve değerlendirme aşamasına geçiyoruz, yıl sonuna kadar da müteahhit firmayı belirliyoruz. Rizemize , Artvinimize hayırlı olsun. Bundan sonra da bu projeyi adım admı takip edeceğiz. 

Türkiye 15 Temmuz darbe girişiminin tortularını temizleme yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. 

Adetullaha terstir bu. Biz adaletimizin gereğini yargıyla beraber yapıyoruz. Onbinlerce insan idam diyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet diyor. Canı yanan bu millet. Bu şehitlerimizle ilgili kararı vermeye devletin yetkisi bana göre yok. Meclis başkanımız aslında hukukçudur. O gece parlamentomuzun başkanı olarak hemen kapalı olduğu halde parlamentoya koşup ikinci kurtuluş mücadelesi için parlamentoyu açtılar. Kapalı tutmadılar. Bu millete o yakışır da onun için. 

"PİLOT SON ANA KADAR NEREYE GİDECEĞİMİZİ BİLMİYORDU"

Biz Marmariste'ydik. 3-4 gün ailemle orada olalım dedik. Haberi alınca dönüyoruz dedik. Pilot son ana kadar nereye gideceğimizi bilmiyordu. Son anda İstanbul dedik. Onbinlerce kardeşimiz meydanları doldurmuştu. Siz ne aziz milletsiniz be. Sizin benzeriniz yok. Siz bombalardan kaçmadınız. Üzerine gittiniz. 

O gece kadınıyla erkeğiyle bu mücadeleyi onurluca verdik, verdiniz. Yılmadınız, Menderes, Zorlu, Polatkan, onların idamındaki gibi davranmadı bu millet. Artık ey FETO, Pensilvanya'dan burayı sen yönetemeyeceksin dedi. Sende zerre kadar yiğitlik varsa dön gel ülkene. Amerika'ya sığınma. Korkakların şanı kaçmaktır. 

Zafer anıtlarını bu millet dikti. Biz bir zafer anıtını 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün çıkışına dikeceğiz. Oraya şehitlerimizin isimlerini yazacağız. Böylece unutturmayacağız. 

FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C gibi bir terör örgütüdür. 

15 Temmuz sadece FETÖ teröründen ibaret değildir. Türkiye'nin varlığına yönelik bir saldırının ifadesidir. Darbeciler başarılı olmuş olsaydı, Türkiye tarihinin en ciddi işgal tehdidi ile karşı karşıya kalacaktı. 

15 Temmuz'da milletimiz büyük bir cesaret göstererek istiklaline sahip çıkmamış olsaydı, bugün Türkiye'nin nerelere savrulmuş olacağını düşünebiliyor musunuz?

Türkiye'nin Suriye'de başlattığı operasyonu engellemek isteyenlerin 15 Temmuz'da dahli olmadığını söyleyenin ya haberi yoktur ya da milletin aklıyla alay etmek demektir. 

Hala bu işlere tiyatro diyerek, mizansen diyerek bu şekilde bakanların durumu ihanet sınırlarına giriyor. Gezi'ye ağaç, 17-25 Aralık'a hukuk, PKK eylemlerine sivil eylem diyenler beyhude uğraşıyorlar. Bu mızrak hiçbir çuvala sığmaz. Biz Suriye için sabretmedik mi? 

56 kardeşimiz Gaziantep'te şehit oldu. Ilımlı muhaliflerle beraber Cerablus'a girdik, Rai'ye girdik, şimdi Dabık'a ilerliyoruz, orada 5 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli bölge olarak ilan edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. 

Ülkemizde 3 milyon mülteci var onlara yer hazırlayalım. Atacağımız adım bu. Teklifimizi yaptık. 

Irak'ta başladılar, Musul'u alacağız diyorlar. Musul'u ne DEAŞ terör örgütüne ne de başka terör örgütlerine verilmesine müsaade etmeyiz. Bugüne kadar DEAŞ'ı niye Irak'a soktu, Musul'a niye soktu, neredesin ey Irak'ın merkezi yönetimi. 

"BAŞİKA ÜSSÜMÜZ KONUSUNDA KİMSE KONUŞMASIN, BU ÜS ORADA DURACAKTIR"

Biz koalisyon güçleriyle beraber terör örgütlerine karşı orada mücadeleye varız. Başika üssümüz konusunda da kimse konuşmasın. Bu üs orada duracaktır. Çünkü Başika aynı zamanda saldırılar için bir sigortadır. 

"HANGİ ÜST AKIL SANA TALİMAT VERDİ DE HAVAN DEĞİŞTİ"

İbadi beni ziyarete geldiğinde böyle konuşmuyordu. Bizden üs kurulmasını isteyen sendin. Senin bakanların oraları ziyaret etti. Hangi üst akıl sana bir talimat verdi de havan değişti. Bize meydan okumaya kalkma, bu yol farklı bir yol. Eğer Irak samimiyetini korursa, bizden samimiyet görür. Samimi davranmazsa bizim Irak halkı ile sorunumuz yok ama bu yönetim mantığıyla sorunumuz var. Kuzey Irak'ta Peşmerge kardeşlerimizle dayanışma içerisindeyiz. Orada mezhep çatışmasına sıcak bakmıyoruz. 

KILIÇDAROĞLU'NA YENİKAPI RUHU ELEŞTİRİSİ

Kılıçdaroğlu önce hayır dedi, sonra olumlu cevap geldi. Peki ne oldu? Önce memnun olduklarını söylediler ama son zamanda biz böyle bir Yenikapı ruhundan yana değiliz. Senin olup olmaman bir şeyi değiştirmez. Oradaki 5 milyon ne diyor, bizim için o önemli. 

Yorumlar