Kılıçdaroğlu'nun ÖTV vaadi, Altılı Masa'dan geçmedi!

6 ay önce "araba almayın" diyerek, iktidara gelmeleri halinde ÖTV'yi dörtte bir oranında indireceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, bu vaadini Altılı Masa'nın "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"ne ekleyemedi.

Ajans Haber - Ulaş Kaya

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık 6 ay önce sosyal medya hesabından yayınladığı videosunda vatandaşlara "araba almayın" tavsiyesinde bulunmuştu.

İktidara gelmeleri halinde, 1.6 litre motor hacminden küçük araçlarda ÖTV'yi dörtte bir oranında düşüreceklerini ve ilk arabasını alan gençlere ÖTV muhafiyeti uygulayacaklarını belirten Kılıçdaroğlu'nun vaadleri dün açıklanan "Ortak Politikalar Mutabakat Metni"nde yer almadı.

Altılı Masa'nın yol haritasını belirleyen mutabakat metninde sıfır araç piyasasına dair herhangi bir ifade paylaşılmazken, araç alımında ÖTV konusunda herhangi bir değişiklikten de bahsedilmedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun sıfır araç alımında ÖTV düzenlemesi getireceğine dair, sosyal medya hesabından paylaştığı o vaadi!

Kılıçdaroğlu ayrıca, alkolde ÖTV oranını da düşüreceğini söylemişti ancak Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnine bu da yansımadı. 

Yorumlar