Kamu işçilerinin zam oranı belli oldu!

700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde zam oranı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerine zam oranını yüzde 45 olarak açıkladı.

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde sona gelindi.

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in işçi kesimini, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasının (TÜHİS) kamu işverenini temsil ettiği görüşmelerle, kamu işçisinin 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal hakları belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu işçilerine zam oranını yüzde 45 olarak açıkladı. En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin lira olacak.

Gece çalışanlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kamudaki işçiler) Gece çalışanların ücretlerinin yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70’lik artışa gidiyoruz."

Gazi, terör mağduru ve şehit yakını

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Kamuda) Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapıyoruz."

Prim ödemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Başkaca iş primi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşmeyle getiriyoruz."

 

Yorumlar