Gezen ve Akpınar'ın avukatlarından açıklama

Akpınar ve Gezen televizyonda yaptıkları açıklamalar nedeniyle Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldüler. Polis eşliğinde adliyeye giderek, savcı karşısına çıktılar.

Akpınar ve Gezen televizyonda yaptıkları açıklamalar nedeniyle Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldüler. Polis eşliğinde adliyeye giderek, savcı karşısına çıktılar.

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen HalkTv'deki Halk Arenası programındaki açıklamaları sebebiyle soruşturmaya tabii tutuldular. Sabah saatlerinde polis eşliğinde adliyeye gidip, ifade verdiler. Metin Akpınar olay ile ilgili ifade vermeye giderken "Savcı bey çağırdı. İfade vermeye gidiyoruz" dedi. Metin Akpınar, sivil aracına bindi. Akpınar, polis aracıyla Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. Akpınar adliye bahçesinde basın mensuplarının kendisine sorduğu 'Bunu bekliyor muydunuz?' sorusuna, "Tabiİ ki." diye cevap verdi. "Evden hastaneye mi yoksa direkt buraya mı getirildiniz?" sorusuna ise "Hayır, buraya geldim." dedi.

Müjdat Gezen ise sabah saatlerinde evine polis gelince, Anadolu Adalet Sarayı'na gitti. 

Müjdat Gezen'in açıklaması

Müjdat Gezen "Savcıya gidiyorum. İfade vereceğim. Benim söylediğim şey belli. Biraz sonra savcılıkta da söyleyeceğim. Yalnız Recep Tayyip Erdoğan'a değil hiç kimseye, benim vatanseverliğimi yargılama hakkı vermiyorum" dedi. Müjdat Gezen adliyeye girişinde, "Gözaltı yok. İfade vereceğiz, çıkacağız" ifadelerini Odatv'ye kullandı.

Başsavcılık tarafından soruşturma açıklaması

"Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın kuruluşları ile kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Metin Akpınar'ın avukatları açıkladı 

Metin Akpınar’ın avukatları Atilla Hekimoğlu, Burçin Hekimoğlu ve İrem Hekimoğlu yazılı açıklama yaptılar.

Sanatçı Metin Akpınar’ın 21 Aralık tarihinde yayınlanan Halk TV’deki “Halk Arenası” programındaki konuların çok yanlış anlaşıldığı ve hatalı, üzücü açıklamarın yapıldığını açıklamada vurgulandı; “Programda konuşulan konular, özellikle bazı medya organlarınca kamuoyuna farklı şekilde yansıtılmış ve sanki Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı hedef alınmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş bu vesileyle de konunun hem kamuoyuna hem de Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirilmesine neden olunmuştur. Konunun, kamuoyunca, olduğundan farklı anlaşılmaması arzusunu taşımakla beraber, toplumu gerçek dışı haberlerle yanlış yönlendiren söz konusu medya organları ve sorumluları hakkında da hukuki yollara başvurulacağını saygıyla duyururuz.” denildi.

 

Müjdat Gezen'in avukatının açıklaması 

Müjdat Gezen’in avukatı Celal Ülgen; “Her önüne gelen savcı her önüne gelen düşünce açıklamasına “vay sen Cumhurbaşkanına hakaret ettin” diye dava açarsa rejimin adı değişir. Her şey kış olur. Ağaçlar yapraklarını döker, Kuşlar ötüşünü unutur. İfade/düşünce hürriyeti, insanın özgürce fikirler edinebilme, edindiği fikir ve kanaatlerinden dolayı kınanmama, bunları meşru yöntemlerle dışa vurabilme olanak ve özgürlüğüdür. Kimse bu özgürlükleri kullanırken lafı çarpıtılarak ya da niyet okuyuculuğu yapılarak suçlanamaz. Siyasetçiler neden hoşgörülerini evde unuturlar anlamıyorum. Siyasetçileri anlıyorum ama savcılar neden bu kadar ivedi davranıyor bunu bir türlü anlamıyorum.” dedi.,

Soruşturma başlatılan açıklama ve RTE'ın yanıtı

Halk Arenası Programında; Metin Akpınar;'' Polarizasyondan ve kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasi diye düşünüyorum. Oraya ulaşabilirsek kavga dövüş olmaz, bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak, her faşizmin karşılastığı gibi belki liderini ayağından asarlar, belki mahzende zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilir'' demişti. 

Metin Akpınar'ın açıklamaları sonrası Recep Tayyip Erdoğan; '' Bunlar sanatçı müsveddesi, yargıya hesabını versinler. Bunun bedelini ödeyecekler. Bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. Şimdi git yargıda bedelini öde'' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar