Fatih'in torunları hadlerini bildirecek!

Türkiye'nin, Yunanistan başta olmak üzere yedi düvele karşı Ege ve Akdeniz'de yürüttüğü mücadelenin haklılığı bir kez daha gözler önüne serildi.

Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de egemenlik haklarından vazgeçmemesi herkesi rahatsız etti. KKTC'nin haklarını da korumakta kararlı olan Ankara'ın tavrı yedi düveli bir araya getirdi. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başta olmak üzere Mısır, Almanya, BAE, Fransa, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği, Türkiye'yi engellemek için her yola başvuruyor. Zaman zaman provokatif adımlar da atılıyor. Son adım ABD'den geldi. ABD Donanması, Türkiye sınırına 60 kilometre uzaklıktaki Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde askeri varlığını artırmaya devam ediyor. Türkiye, 21 Temmuz’dan itibaren Doğu Akdeniz’de yürüteceği sismik araştırma faaliyetlerine ilişkin Denizcilere Duyuru (NAVTEX) yayınladı. AB ise Yunanistan gazını almak için her yola başvuruyor.  Atılım son adım sosyal medyada "Türkiye'ye meydan okuma" olarak yorumlandı. SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILDI Yunanistan, araştırmanın yapılacağı bölgenin kendi kıta sahanlığında kaldığını iddia ederken, ABD'ye ait gemide dikkat çeken bir detay yer aldı. ARC Endurance adlı askeri kargo gemisinin grandi direklerine Yunanistan ve Bizans bayrakları çekildi. Söz konusu görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı.

Fatihin torunları haddinizi bildirecek❗️ ABD GEMİSİNDE BİZANS BAYRAĞI! Yunanistan'ın Dedeağaç kentindeki #ABD güçlerine askeri malzeme taşıyan Endrance adındaki nakliye gemisi, direğine #Bizans bayrağı çekti. Dedeağaç, Türkiye'ye 60 km uzaklıkta. > https://t.co/cClk2Tafca pic.twitter.com/0Ukt1okIKp

— Ajans Haber (@AjansHaberResmi) July 23, 2020
DEDEAĞAÇ'A SEVKİYAT ABD'nin Askeri Deniz Komutanlığı'nın Twitter hesabından da gemiye ilişkin fotoğraflar paylaşıldı. Paylaşımda, "ARC Endurance, ABD Ordusu 101. Savaş Havacılık Tugayı'na teslimat için Yunanistan'ın Dedeağaç kentine geldi." denildi. Ayrıca, ABD ve Yunan askeri müttefikleri ve liman ortakları arasında bu ölçekte bir operasyon yürütülmesi için olağanüstü iş birliğinin söz konusu olduğu ifade edildi.

Yorumlar