Bahçeli'den bomba açıklamalar: Millete sormakta sakınca yok

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda başkanlık sistemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, başkanlık sistemi konusunda çok çarpıcı açıklamalarda bulunarak CHP'ye de sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, Millete sormakta sakınca yok. Biraz daha sabredin, şartlar oluşursa egemenliğin sahibi aziz milletimize sorunun müracaat etmekte en ufak bir tereddüt duymayız. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın." dedi. 

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

Üzerinde yaşadığımız vatan coğrafyasının bedeli çok ağır ödenmiştir.  Ecdadımız zalimler karşısında kızgın kireçi elle yoğurmayı tercih edecek kadar kahramanca bir tutum sergilemiştir. Türk milletinin tarihi duruşu malum çevreleri sürekli ürkütmüş, tedirgin etmiştir. Devamlı acımasız, vahşi arayışlara itmiştir. Eli ayağına dolaşan batılın bekçileri ölüm kusmak, fitne yaymak için yarış içine girmişlerdir. 

Halep kan ağlamaktadır. Masum canlar hedef alınmaktadır. Devasas bir birikim adeta ölüme terk edilmiş. Halep'in zulümden kurtarılması acil ve zorunludur. Meseleye bakışımız yabancıların bakışı gibi olmamalıdır. Halep'in kader çizgisi ile Anadolu'nun istikbal rotası ayrı ve uzak değildir. Halep tehlikedeyse Gaziantep, Hatay da tehlike altındadır. 

Bunlar Türk-İslam alemine fitne aşılamıştır. Kimi zaman manevi rehber edasıyla niyetlerini saklamışlar, itilafları kaşımışlardır. 

İslam toplumlarının haçlı projelerin ablukasından sıyrılıp belini doğrultması elzem hale gelmiştir. Türkiye'nin kendini etrafından soyutlaması doğru ve mümkün değildir. Son vatanımızda yaşıyor olmanın da bir jeopolitiği vardır. 

"İBADİ'NİN YOLU YOL DEĞİLDİR"

Irak Ordusu ve Milis güçler güneyden IŞİD'e saldırmışlardır. IŞİD kıskaca alınmıştır. ABD'li askerler Peşmerge ile birlikte hareket etmektedir. 

Musul operasyonunun başını ABD çekmektedir. Asker sayısı 30 bini bulmaktadır. Hatta PKK ve Haşdi Şabi milislerinin de Irak ordusu ile operasyona katılacakları iddiaları ortaya atılmaktadır. Türkiye'ye ne mesaj verilmekte, ABD ne yapmaya çalışmaktadır. Türkiye'ye Musul'a gelme çağrısı nedir? İbadi'nin yolu yol değildir.

Başika'yı terk etmek kabus demektir. Irak'tan kaynaklanan terörist saldırıları çok sayıda şehide, milli infiale neden olmuştur. 

"KERKÜK, MUSUL, TEL AFER, TÜRK'ÜN ÖZ YURDUDUR"

Ülke olarak acımasız saldırıları görmezden gelemeyiz. Türkmeneli'nin çaresizliğe itemeyiz. Kerkük, Musul, Tel Afer Türk'ün öz yurdudur. 

Bu söylediklerim savaşalım, çatışalım biçiminde yorumlanmamalıdır. Diplomasinin bütün yolları aranmalıdır. 

Terör örgütleriyle düşüp kalkmak bir NATO üyesi ülkeye yakışmayacaktır. 

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMASI

Başkanlık sistemine destek verip vermediğimiz neyi kastedip etmediğimiz herkesin gündemini epey işgal etmiştir. Anlam krizi yaşayan biçareler yine kendilerini belli etmiştir. Art niyetli kalem ve söz sahipleri üzerimize gelmişlerdir. Bereket versin, biz ne dediğimizin bilincindeyiz. Dedim ki Türkiye'de fiili bir durum vardır ve bu çözülmelidir. 

Sayın Cumhurbaşkanı fiili Başkanlık yapmaktadır. Ya dedim, başkanlıktan vazgeçsin ya da yasal boyut kazansın ve sorun bitsin. Sanırım bu ifadelerin anlaşılmayan bir yanı yoktur. Söylediklerim böyleydi. Bunun üzerine komut almışçasına suçlamalara şaşırmamak imkansızdır. AKP'nin stepnesi, yedek lastiği, bastonu, kurtarıcı meleği dediler. Bindiğimiz dalı kestiğimiz söylediler. Gizli görüşmeler yaptığımızı dillendirdiler. 

CHP'YE SERT TEPKİ

Biz ezelden ebede Hakkın yolunda, milletin yanındayız. Halkın partisi olduğunu söyleyen CHP niye celalleniyor. HDP'nin aparatı, PKK'nin sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz. CHP'li sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHP'yi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Bölücüler, kendilerine aydınlıkçı diyenler birbirlerini göre göre duya duya zifte bulanmıştır. CHP'nin bu tuzağa düşmesi siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıpıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur. Şartlar oluşursa aziz milletimize sorunların çözümü için müracaat etmekten vazgeçmeyiz. 

Yorumlar