DAEŞ kuşatılıyor

Fırat Kalkanı Harekatı’yla ilerleyen Suriyeli muhalifler, DAEŞ’i kuşatıyor. Muhalif komutanlardan Mahmud Hacı Hasan, “TSK-ÖSO ittifakının birkaç kilometre ilerlemesi durumunda DAEŞ’in tamamen kuşatma altında kalacağını” söyledi.

Fırat Kalkanı Harekatı’yla ilerleyen Suriyeli muhalifler, DAEŞ’i kuşatıyor. Muhalif komutanlardan Mahmud Hacı Hasan, “TSK-ÖSO ittifakının birkaç kilometre ilerlemesi durumunda DAEŞ’in tamamen kuşatma altında kalacağını” söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) şu ana Suriye'nin kuzeyinde bin 10 kilometrekarede kontrolü sağladı.

AKTARİN'DE YOĞUN ÇATIŞMA

Operasyonlar, örgütün önemli merkezlerinden biri olan Aktarin'de yoğunlaştı. TSK desteli muhalifler, stratejik kasaba Aktarin'i ele geçirdi. İlerlemenin devam ettiğini ve bir kaç köyün daha ÖSO tarafından ele geçirilmesi durumunda bölgede DAEŞ'in kuşatma altına gireceğini söyleyen Sultan Murat Tümeni komutanlarından Mahmud Hacı Hasan, Yeni Şafak'a operasyonda gelinen son noktayı anlattı.

KUŞATMAYA AZ KALDI

“Aktarin'den doğuya doğru gitmemiz durumunda Erşaf, Aziziye ve Havar Nehar köylerinde kontrolü sağlamamız DAEŞ'in 20 köyde muhasara altında bırakır" diyen Mahmud Hacı Hasan bu durumun örgütte ciddi paniğe yol açtığını belirtti. Muhalif komutan, TSK-ÖSO ittifakınin bir kaç kilometre ilerlemesi durumunda Şiveyrin, Hötümlet, Mırgıl, Kefergan, Tuğlu, Adiye, Savran, Tileylin, Kefre, Ceriz, Rael ve Toybuk başta olmak üzere bir çok köyde DAEŞ unsurlarının tamamen kuşatma altında kalacağını kaydetti.

TÜM GÜCÜYLE DİRENECEKLER

Bölgenin kaderini tayin edecek bir sürece girdiklerini ifade eden Hasan, “Şayet herşey planladığı gibi giderse birkaç hafta içerisinde tüm kuzey DAEŞ'ten temizlenir ancak örgütün de burada tüm gücü ile direneceğini biliyoruz" diye konuştu. Kuzey Halep'te El Bab harici 2 binden fazla DAEŞ'li terörist olduğunu söyleyen Hasan, “Kalanlar kendisini patlatma kapasitesi taşıyan teröristler" dedi.

TUZAKLI BİNALAR YERLE BİR

Suriye'nin kuzeyindeki Duvaybik, Kaptan ve Aktarin bölgelerine Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekatında, 3 DAEŞ silah mevzisi ile 1 el yapımı patlayıcı tuzaklı bina imha edildi.

AKTARİN ÖSO'NUN

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 45'inci gününde Azaz-Rai sektöründe muhaliflerin oluşturduğu Özel Görev Kuvvet Grubu, Rai'nin güneybatısında yer alan Aktarin bölgesinde kontrol sağladı. Dün yaşanan çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 9 muhalif yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarında herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmedi. Muhalif unsurlar, harekatın başlangıcından bu yana 119 meskun mahalde, yaklaşık bin 10 kilometrekarede kontrol sağladı. Ayrıca keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 82 terör örgütü DAEŞ hedefine, dün Fırtına obüsünden 212, çok namlulu roketatarlardan 20 atış ve 36 havan atışı yapıldı. ÖSO'nun ileri harekatı desteklenerek, belirlenen hedefler tam isabetle imha edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan hava harekatıyla dün Kafer Khan, Yahmul, Tughali, Muraygil, El Bill, Feyruzyah, Cariz, Tel İşn, Baragidah, Şeyh Rih ve Güzel Mezra'da bulunan 14 hedefe 16 bomba atıldı. Terör örgütü DAEŞ'e ait 6 savunma amaçlı, 2 komuta kontrol merkezi, 4 barınma yeri ve el yapımı patlayıcı/mayın ile tuzaklanmış 2 olmak üzere toplam 14 bina imha edildi. Koalisyon güçleri tarafından, Aktarin güneyinde Tall Unayb ve Tall Jijan meskun mahallerinde tespit edilen terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava harekatında, 2 terörist etkisiz hale getirildi, komuta kontrol merkezi olarak kullanılan 1 bina ve 1 lojistik merkezi imha edildi. Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgelerde harekatın başından bugüne kadar, 28 mayın ile bin 16 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Yorumlar