Ankara Halk Ekmek'te bakteri skandalı!

CHP'li belediyelerde skandallar bitmek bilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen ekmeklerde bakteri çıktı. İşte detaylar..

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı laboratuvarda yapılan incelemede ekmeklerde normal değerin tam 100 kat üzerinde bakterinin bulunduğu ifade edildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Halk Ekmek Fabrikası'nda "bakterili" ekmek iddialarının ardından, bir Halk Ekmek çalışanı tarafından Ankara Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen bir tam buğday ekmeğinin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onaylı, TÜRKAK akreditasyonlu bir laboratuarda yaptırılan analizi ile ilgili rapor da ortaya çıktı.

Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Birim Sorumlusu Biyolog Gözde Şenerge ve Numune Kabul ve Rapor Düzenleme Birimi Sorumlusu Kimya Teknikeri Gonca Cevren e-imzalı G2023-3512/00 no'lu raporda analizi yapılan tam buğday ekmeğinde 11 milyon Rope Sünme Sporu (EMS/g) belirlendi.

Normalin 100 kat üzerinde bakteri

18.09.2023 tarihli raporda, 260 gram numunenin analiz başlama zamanının 15.09.2023 saat 16.48, bitiş saatinin ise 18.09.2023 saat 10.53 olarak belirtildi.

Ortaya çıkan değerin referans değerin 100 kat üzerinde olduğu uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'dan tepki

Yaşanan skandalı ortaya çıkaran AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, "Ankaralı vatandaşların birçoğunda ishal, kusma, ateşlenme, göz akıntısı vs. şikâyetlerden dolayı hastanelere başvurmuş durumda. Özellikle çocuklar ve yaşlılar bu durumdan çok etkileniyor. Şu anda Ankara'nın suyu da tam arıtılamadığı için büyük sorunlara neden oluyor. Halk Ekmek tarafından hazırlatılan raporun tamamen kendilerini temize çıkarmak için alınmış bir rapordur. Bizim elimizdeki laboratuvar sonucunda ise sonuç referans değerinin 100 kat üzerinde çıkıyor. Normal değerin çok çok üstünde. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı ve uluslararası kuruluşlar tarafından onaylı bir kurum tarafından hazırlanmış bir rapordur. Denetlensin diye gönderilen ekmeğin bakteri değeri 11 milyon çıkıyor. Bu çok vahim bir durum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar