Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet, ABD'de FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesini yetkililerle görüşecek. ABD'ye seyahati öncesinde açıklamalarda bulunan Bozdağ, " İstiyoruz ki Türkiye ve ABD arasındaki ilişki bir terörist yüzünden olumsuz noktaya gelmesin. " dedi.
Bakan Bozdağ şunları söyledi;
Gülen'in iadesini görüşeceğiz. Daha önce ABD'deki makamlara 4 ayrı yargı dosyası gönderdik. Geçici tutuklama talebimizi ilettik. Türkiye'nin hassasiyetlerini birinci ağızdan ABD'ye aktarma fırsatı bulacağız. Gelinen noktayı değerlendireceğiz.
VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Türkiye'de bu kadar büyük suçlara karışmış birisi ABD'de yaşıyor. Oradan terör örgütünü yönetmeye devam ediyor. Türkiye olarak bir terör örgütünün dost ABD'de yaşayan biri tarafından yönetilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Umarım ki faydalı bir ziyaret olur.Biz de bundan sonra karşılıklı yakın çalışmayı sürdüreceğiz. Aramızdaki anlaşmanın gereklerine uygun bir karar verilir umarız.
"TERÖRİST YÜZÜNDEN..."
Anlaşmada tarafların yükümlülükleri gayet net. Anlaşma amasız fakatsız yerine getirilmeli. İstiyoruz ki Türkiye ve ABD arasındaki ilişki bir terörist yüzünden olumsuz noktaya gelmesin.
