Begonvil nedir? Ne demek, hikayesi nedir?

Sezen Aksu yeni çıkan albümünde Begonvil isimli şarkı dikkat çekti. İnsanlar begonvil nedir ve ne demek sorusu insanlar tarafından merak ediliyor. Begonvil hikayesi nedir sorusunun yanıtı Ajanshaber.com'da.

Sezen Aksu'nun demo albümünün ilk şarkısı Begonvil Youtube üzerinden yayınlandı. Youtube kanalından parça parça yayınlanacak albümde başka müzisyenlere verilen şarkıların demo kayıtları da yayınlanacak. Sezen Aksu hayranları bu demo şarkısının çıkmasının ardından Begonvil nedir sorusuna yanıt aramaya başladı. Begonvil ne demek sorusu da merak konusu oldu. Ajans Haber ekibi olarak sizler için Begonvil ile ilgili detaylı bir araştırma yaptık. Begonvil hikayesi nedir sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

BEGONVİL NEDİR?

Sezen Aksu'nun albümünün demo parçası Youtube üzerinde paylaşıldı. Ünlü sanatçının hayranları albümün ardından Begonvil nedir sorusuna yanıt aramaya başladı. Begonvil, mor, beyaz, pembe ve kırmızı renkte çiçekleri olan, tırmanıcı özellikte ve ağaçsı bir bitkidir. Güneşi sever. Hastalık ve böcek barındırmaması önemli bir özelliğidir.

BEGONVİL HİKAYESİ NEDİR?

Adını, kendisini 1768 yılında Brezilya'da keşfeden ve Avrupa'da tanınmasını sağlayan Fransız amiral Louis Antoine de Bougainville'den almıştır. Gelin Duvağı ve Rodos Sarmaşığı diğer adlarıdır. Ana vatanı Güney Amerika olan Begonvil Ekvator'dan orta Brezilya'ya kadar uzanan alanda yetişir. Eski Dünyada ise Akdeniz ikliminin görüldüğü don riskinin olmadığı kıyı bölgelerinde yetişir.

SEZEN AKSU BEGONVİL ŞARKISIYLA AÇIKLAMA YAPTI

Sezen Aksu yeni albümünün demo şarkısıyla ilgili açıklama yaptı.

"Demo bir şarkının ilk çalınmış ve söylenmiş, olgunlaşmamış ham halidir. Bir tür taslak hali diyebiliriz. Bazen de başka bir şarkıcıya ve düzenleme yapacak müzisyene, rehberlik yapması için hazırlanır. Ben bazı demoları asıllarından daha çok severim; daha iyi ya da daha kötü olduğundan değil, içinde ne endişe ne düşünce barındırdığından... Beğenecekler mi beğenmeyecekler mi kaygılarının başlamadığı, bizim müzik terminolojisinde “perfomans anksiyetesi” dediğimiz duygunun henüz yakamıza yapışmadığı zamanları şarkının... Çalan için de söyleyen için de gerçek kayıt aşamasında kusursuz olma çabası gerginlik sebebidir çünkü. Müziği seven herkesin şarkıların saf halini tatmaya hakkı var diye düşünüyorum... Bu DEMO albümüyle o anların ruhunu paylaşmak istedim. Düş Bahçeleri konseptini bilen bilir, diğer yorumcu arkadaşlarımın seslendirdiği şarkılarımı, yeni düzenlemelerle yeniden seslendiriyorum. Söyleyenler zaten çok güzel söylemiş oluyorlar; o biraz benden de hatıra kalsın diye söylemek istediğim şarkılardan oluşan bir konsept. DEMO onlardan ayrılıyor. Konsepti falan yok. Süsleme yok. Olduğu gibi, geldiği gibi... Sevgilerimle, Sezen"

Yorumlar