Sağlık Bakanlığı En Az Ortaöğretim Mezunu personel alımı başvuruları başladı!

Sağlık Bakanlığı 2. Dalga personel alımı başvuruları 28 Ekim'de başlıyor. Taşra kuruluşlarında değerlendirilecek en az ortaöğretim mezunu Sözleşmeli Personel başvurusu KPSS 2016/7 Tercih Kılavuzuna göre yapılacak.

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde tercih alımını yaptığı 2 bin 808 personel başvurularından sonra bünyesinde bulunan kuruluşlar için 2. dalga personel alımına başlıyor. 20 Ekim Perşembe günü yayınladığı ilan ile KPSS Lisans, Önlisans ve Ortaöğretim mezunları arasından çeşitli kadro ve pozisyonlarda değerlendirilmek üzere sınavsız toplam 4 bin 984 Sözleşmeli Personel alımı yapacak olup, 28 Ekim Cuma günü başlayacağı duyurulan tercih işlemleri 3 Kasım'a kadar sürecek. Devlet Personel Planlama Başkanlığı'nın internet sitesinden yayınlanan duyuruya göre, Başvuru yapacak olan adayların Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı Başvuru Kılavuzunda (KPSS 2016/7) yayınlanan şartları taşımaları gerekiyor. Adaylar; 28 Ekim-03 Kasım 2016 tarihleri arasında kılavuzda belirlenen şartlara göre yapılacak olan sözleşmeli pozisyonlara başvuruları ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilecek.

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI DA BAŞVURACAK

Sağlık Bakanlığı'nın 2. Dalga pesonel alımında 2016-KPSS lisans, 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavı , 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavlarına giren adaylar başvurabilecekler. Belirtilen tarihler arasında tercih yapacak olan adaylardan uygun şartları taşıyanlar arasından KPSS ortaöğretim, lisans ve önlisans puanlarını baz alarak yapılacak olup, tercih aşvuruları 3 Kasım Perşembe günü son bulacak. 

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS 2016/7 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

SAĞLIK BAKANLIĞ PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

 

TERCİH BAŞVURUSU ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı kuruluşlarında bulunun boş kadroları tercih edecek olan adayların, Tercih işlemlerinde lisans düzeyi kadrolarda 2016-KPSS lisans sonucu, ön lisans ve ortaöğretim düzeyi kadrolarda 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavı sonuçları kullanılacaktır. 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınav sonucu bulunanlardan 2016-KPSS lisans sınavına girenler, ön lisans ve/veya ortaöğretim düzeyi kadroları tercih edemeyecek sadece 2016 KPSS Lisans puanı ile lisans düzeyi kadroları tercih edebileceklerdir.

NASIL TERCİH YAPILACAK

Kendilerine uygun kadroları seceçek olan adaylar 28 Ekim-03 Kasım 2016 tarihleri arasında kılavuzda belirlenen kurallara, sözleşmeli Pozisyonlara ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden Tercihler alanına ardından KPSS-2016/7 Tercih İşlemleri alanından T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek tercihlerini yapabileceler.

2016 KPSS SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI PLANLAMA

DPB'YE BAŞVURMAK GEREKİYOR

Sağlık Fizikçisi, Odyolog, Dil ve Konuşma Terapisti ve Perfüzyonist pozisyonlarında tercih yapmak isteyen yüksek lisans mezunu adayların KPSS Tercih İşlemlerinin başlayacağı günden önce mutlak suretle Devlet Personel Başkanlığı Kamu Personel İstihdamı Dairesi Başkanlığına şahsen başvuru yapması gerekmektedir.

Yorumlar