Müjdat Gezen ve Metin Akpınar Mahkemeye Sevk Edildi

Katıldıkları TV programı sonrasında haklarında soruşturma başlatılan Metin Akpınar ve Müjdat Gezen, adli kontrol hükmü istemiyle mahkemeye sevk edildi.

İki sanatçının evlerine sabah saatlerinde polis gitti. Akpınar, Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'ne saat 10.30'da polis eşliğinde geldi. Akpınar gazetecilerin soruları üzerine "Savcı beyin çağrısı üzerine ifade vermeye gidiyorum. Artık ifadeden sonra görüşürüz" dedi.

BİR ŞEY ÇIKMAZ BUNDAN

Akpınar ardından adliyeye Müjdat Gezen de geldi. Sabah saat 11.00'de adliyeye eşi Leyla, Avukatı Celal Ülgen ile gelen Müjdat Gezen'e polisler eşlik etti. Gazetecilerin soruları üzerine Gezen gözaltında olmadığını belirterek, "Bir şey çıkmaz bundan..." dedi. Bir kadın da "Nelerle uğraşıyorlar" diyerek Müjdat Gezen ile tokalaştı. Gezen ve Akpınar, soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun bulunduğu kata çıkarıldı. Metin Akpınar'ın ifade verme işlemi başladı.

SORGULARI SONA ERDİ

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın savcılık sorguları sona erdi.

MAHKEMEYE SEVKEDİLDİLER

Savcı Bekir Kanyılmaz, "şüpheli" sıfatıyla ifadesini aldığı Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesine karar verdi.

KAYNAK DHA

Yorumlar