Kamuda 60 bin yeni istihdam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamuya 2017'de 60 bin personel alınacağını bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kamuda 2017 yılında 60 bin yeni kişi istihdam edilecek. Bunlar ağırlıklı olarak Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğünde olacak." dedi.

"Kamunun işsizler için en büyük iş kapısı olarak görüldüğü hatırlatılarak 2017 yılında kamuda ne kadar istihdamın öngörüldüğü ve işsizlikle ilgili değerlendirmelerinin" sorulması üzerine Müezzinoğlu, Türkiye'nin dinamik bir ülke olduğunu ve her bir yaşta 1 milyon 250 bin gencinin bulunduğunu söyledi.

Bakanlık görevinin ilk haftası işsizlik oranının 0,7 oranında arttığını dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Birden 10,7'ye geldi işsizlik oranı, geçen yıl aynı döneme göre biz ne yapmışıza baktığımızda 285 bin kişiye yeni istihdam oluşturmuşuz aynı dönemde. Şimdi geçen yılın aynı dönemine göre 285 bin kişiye yeni istihdam alanı oluşturduğumda rakamların ne olmasını beklersiniz, 0,7, 0,9 düşmesini beklersiniz ama dediğim gibi istihdama o kadar yoğun bir katılım ve talep var ki düşmüyor, yerinde tutamıyoruz ve yukarı doğru gidiyor."

Bakan Müezzinoğlu, "Kamuda 2017 yılında 60 bin yeni kişi istihdam edilecek. Bunlar ağırlıklı olarak Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğünde olacak." dedi.

Yorumlar