Emekli Albay Hasan Atilla Uğur kimdir? Oğuzhan Uğur'un babası mı?

Son zamanlarda Oğuzhan Uğur'un da videolarında adından sıkça bahsettiği Hasan Atilla Uğur kimdir merak ediliyor. Peki Hasan Atilla Uğur, Oğuzhan Uğur'un babası mı? Tüm detaylar ve merak edilenler Ajanshaber.com'da.

Yuoutube üzerinden çektiği videolar ile son zamanlarda adından sıkça bahsettiren Oğuzhan Uğur'un babası kimdir sorusu merak ediliyor. Eğlenceli videolarında babasıyla olan hikayelerine yer vererek izleyicinin sempatisini kazanan Oğuzhan Uğur çektiği videolarla sürekli gündemde kalmayı başarıyor. Hasan Atilla Uğur'un Oğuzhan Uğur'un babası olduğu bilinirken Emekli Albay Hasan Atilla Uğur kimdir sorusu oldukça fazla merak ediliyor. Peki Oğuzhan Uğur'un babası Hasan Atilla Uğur kimdir? Ayrıntılar ve tüm merak edilenleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

EMEKLİ ALBAY HASAN ATİLLA UĞUR KİMDİR?

Oğuzhan Uğur'un babası olarak bilinen ve videolarında adı sıkça geçirilen Hasan Atilla Uğur'un kim olduğu merak ediliyor. Kendisinin en bilinen özelliği Emekli Albay olmasıdır ve PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra ilk sorgusunu yapan kişidir. Oğuzhan Uğur'un eğlenceli videolarına konu olan babası hakkında detaylı bilgi vermek gerekirse;

19 Aralık 1957 yılında dünyaya gelen Atilla Uğur aslen Ankaralıdır.

Türk asker ve emekli Albay olan Uğur PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra ilk sorgulamasını yapan kişidir.

1971 senesinde girdiği Kuleli Askeri Lisesi'nden 1975 senesinde mezun olan Atilla Uğur aynı sene Kara Harp Okulu'na girmiştir. 1979 senesinde Jandarma Teğmen rütbesiyle mezun olan Uğur. Daha sonra Piyade ve Jandarma okullarını bitirerek Foça'da komando eğitim almıştır.

1981 senesinden itibaren başta Doğu ve Güney Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede Jandarma Birlik Komutanlığı görevinde bulunan Atilla Uğur. 1998 senesinde Antalya'ya inen teröristlerin etkisiz hale getirilmesini büyük rol oynayan birliğin komutanıydı. 1999 senesinde Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilen PKK lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı Adası'nda sorgusunu yapan Atilla Uğur 2007 yılında Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekli oldu.

OĞUZHAN UĞUR KİMDİR?

Bir dönemin sevilen şarkıcısı şimdilerin popüler video üreticisi olan Oğuzhan Uğur kimdir sorusu izleyiciler tarafından merak ediliyor. şarkılarıyla yakaladığı popülariteyi çektiği videolar ile de devam ettiren Oğuzhan Uğuz neşeli halleriye dikkat çekiyor. Videolarında babasıyla ilgili anlattığı komik hikayeler insanların kafasında Oğuzhan Uğur'un babası kimdir sorusunu oluşturuyor ve merak ediliyor. Başka bir kanalda ise siyasiler ile yaptığı erken seçim öncesi video çekerek insanların dikkatini oldukça fazla çekti. Meral Akşener, Binali Yıldırım, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ile videolar çekip seçim öncesi merak edilenleri sorması ve bir ilke imza atması da oldukça önemliydi. Peki Oğuzhan Uğur kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf bölümünü mezunudur. Okul eğitimi döneminde sergi, belgesel ve kısa film çalışmaları gerçekleştirmiş ardından Osman Sınav ile çalışmaya başlamıştır.

Oyuncu ve müzisyen Oğuzhan Uğur 1984 Ankara doğumludur. Hem müzik, hemde oyunculuk dünyasında yer alan Oğuzhan Uğur bir dönem Youtube üzerinden şeberme adını verdiği absurd skeçlerle hatırı sayılır bir kitleye ulaşmıştır.

2011 senesinde Ağır Abi isimli sinema filminin senaristlik ve yönetmenlik görevini üstlenmiştir. 2015 yılında Pişt, 2016 yılında ise Bizans Oyunları projelerinde rol almıştır.

Ayrıca 2012 yılında Çok Şükür isimli albüm ile müzik piyasasına giriş yapmıştır. Albüm dışında tekli single çalışmaları ile müzik kariyerini sürdüren Oğuzhan Uğur’un single çalışmaları Terbiyesizim, Panpa, Birinci Vazife, İstemiyorum, Sağ Salim, Bal Prensesim, Dengi Dengine feat. Ege Çubukçu, Biyolojik Unsur, Mağlubiyet, Madım Mı? ve Kıskanç.

Pop sanatçısı Murat Dalkılıç’ın ise Leyla isimli şarkısının klip videosunun yönetmenlik görevini üstlenmiştir. Mağlubiyet isimli parçayı Murat Dalkılıç ile birlikte seslendirmiştir.

Bir dönem YouTube’da şeberme adını verdiği skeç videoları çeken Oğuzhan Uğur, şimdilerde ise Youtube kanalı BaBaLa TV ve Onedio üzerinden video programları sunmaktadır.

Yorumlar