DGS Tercihleri yarın bitiyor! Yerleştirme Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri yarın sona eriyor. 30 Eylül’de başlayan 2016 DGS tercih işlemleri  7 Ekim saat 23.59’da sona erecek. Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak olup ayrıca adaylara belge gönderilmeyecek.

Lisans eğitimi almak isteyen Ön Lisans mezunlarının girmek zorunda oldukları DGS sınavı geçtiğimiz aylarda yapılmıştı. 24 Eylül’de açıklanan sonuçların ardından 30 Eylül tarihinde başlayan Lisans kurumlarının tercih işlemleri 7 Ekim Cuma günü sona eriyor. Dikey Geçiş Tercihi yapacak olan adayların yarın (7 Ekim) saat 23.59’a kadar tercih işlemlerini yapmaları gerekiyor. Tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra üniversite yerleştirmeleri ÖSYM’nin internet üzerinden yayınlanacak. Yerleştirme sonuçları açıklandığında adaylar tercih sonuçlarını ÖSYM'nin (sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenilebilecekler. Tercih sonuçlarının açıklamasından sonra lisans kurumlarına yerleşen adaylar kayıt işlemine başlayacaklar. Yerleşemeyen adaylar, yerleşen adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı (YÖK) ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

TERCİHLER YARIN SONA ERİYOR...

Üniversite eğitimini lisans olarak devam ettirmek isteyen Meslek Yüksekokulları ile Açık Öğretim ön lisans programlarından mezunlarından 2016 DGS Sınavı Sonuçlarına göre yapacakları Lisans Programları Tercihleri yarın sona eriyor. ÖSYM tarafından 2016 DGS Tercih Kılavuzunda yer alan bilgilere göre, 30 Eylül 2016 tarihinde başlayan Tercihler, 7 Ekim Cuma günü sona erecek. 2016 Dikey Geçiş Tercihi yapacak olanların mağdur olmamaları için belirlenen süre içerisinde tercih işlemlerini tamamları gerekiyor.

 

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİ ÖSYM YAPACAK

Tercihlerin sonra ermesinden sonra okul tercihi yapan adayların yerleştirme işlemleri, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacak. Yerleştirme sonuçları ise, ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

TERCİH SONUÇLARININ HEMEN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) tercihlerinin 7 Ekim Cuma günü sona ermesinden sonra, sonuçların geç açıklanmasından dolayı üniversitelerdeki derslerin daha fazla ilerlemeden öğrencilerin eğitime kısa sürede başlamaları için yerleştirme sonuçlarının ÖSYM tarafından kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Yerleştirme sonuçları açıklandığında ÖSYM'nin (sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenilebilecek.

YERLEŞEMEYEN ADAYLAR EK YERLEŞTİRME YAPILACAK

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi ya da herhangi bir programa yerleşememesi durumunda adaylar, yerleştirmesi yapılan  adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı (YÖK) ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu durumunda adaylar, 2016-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğreneceklerdir.   

ÖSYM’DEN BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM)'nin "osym.gov.tr" adresli resmi internet sitesi, adayların daha kolay erişebilmesi amacıyla yeniden düzenlenerek modern dizaynıyla hizmete girdi. Site, kurumsal logodaki turuncu ve beyaz renkler kullanılarak yenilenirken, ÖSYM tarafından yıl içerisinde yapmayı planladığı sınavlar "Yakındakiler" başlığı ile sunulmaya başlandı. Ayrıca adaylara kolaylık sağlamak amacıyla sınav başvuruları "Süresi doluyor", "Yaklaşıyor" ve "Devam ediyor" uyarı sistemiyle hatırlatılıyor. Adaylara, "sınav tarihleri", "yabancı dil sınav eşdeğerlikleri" ve "işlem ücretleri" gibi bilgiler ise "Bilgi notları" bölümünde yer alıyor.

Yorumlar