DGS Ek Yerleştirme tercihleri başlıyor! Tercih Kılavuzu ne zaman yayınlanacak

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra hiçbir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için yeni bir umut kaynağı olan 2016 DGS Ek yerleştirmelerin ne zaman yapılacağı merak edilirken ek tercih kılavuzunun kayıtlardan sonra açıklanacağı öğrenildi.

Lisans eğitimi görmek isteyen önlisans mezunlarından 2016 DGS’de başarılı olan adayların yerleştirilme işleminin tamamlanmasından sonra, hiçbir eğitim kurumuna yerleşemeyen adaylar için yeni bir umut kaynağı olan DGS Ek Yerleştirme işlemleri için az bir süre kaldı. DGS yerleştirme sonuçlarıyla birlikte üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında kazandıkları üniversitelere giderek kayıtlarını yaptırdıktan sonra kayıt yaptırmayan adaylardan boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak.  ÖSYM’den yapılan açıklamada, kayıt işlemlerinin belirtilen tarihler arasında yapmayanlardan boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme kılavuzu yayınlanacak. DGS'yle üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için DGS ek yerleştirme tercih kılavuzu ile ilgili resmi olarak açıklama yapılmazken, kılavuz yayınlandıktan sonra, ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanacak. 2016 DGS Ek Yerleştirme Tercih Kılavuzuna adaylar ÖSYM’nin internet sitesi osym.gov.tr dan öğrenilebilecek.

EK YERLEŞTİRMELER BAŞLIYOR

Dikey Geçiş ek yerleştirme tercihi yapacak olan adaylar için geri sayım başladı. 2016 DGS Üniversite kayıtlarının sona ermesinden sonra açıklanacağı duyurulan boş kontenjanlar ve taban puanların yer aldığı tercih kılavuzunun ne zaman açıklanacağı ile ilgili olarak resmi bir tarih belirtilmezken kayıtların sona erdiği tarih olan 21 Ekim’den sonra olması bekleniyor.  Kayıtların sona ermesinden sonra yayınlanacak DGS ek yerleştirme tercih kılavuzu ise üniversitelere kazandıkları halde kayıt yaptırmayan öğrencilerin ve daha önce tercih edilmeyen üniversitelerin kontenjanları sonucunda yayınlanacak.

 

KAYITLAR 21 EKİM’DE SONA ERECEK

Bu yıl DGS yerleştirme sonuçlarıyla birlikte üniversitelere yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 17-21 Ekim 2016 tarihleri arasında kazandıkları üniversitelere giderek kayıtlarını yaptırabilecekler.  

DGS EK YERLEŞTİME KILAVUZU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN 

KILAVUZ KAYITLARDAN SONRA 

ÖSYM tarafından 2016 DGS ek yerleştirme tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla  DGS'yle üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için DGS ek yerleştirme tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanmasından sonra öğrenilebilecek. DGS'yle üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler için DGS ek yerleştirme tercih kılavuzu ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanacak. Yayınlandığı anda sitemizde yer alacak.

Yorumlar

Çok Okunan Haberler
MEB resmen duyurdu!