Teknofest'in birincisi İmam Hatip Lisesi'nden

İmam Hatip Liselerinin başarılarına bugün bir yenisi daha eklendi. Teknofest'in "Otonom Araçlar Temel Kategori" yarışmasında İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin Fevz-i Âsım isimli takımı birinci oldu.

İmam Hatip Liseleri başarılarına bir yenisini daha ekledi. İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin Dene Yap Atölyesi kapsamında yapılan yazılım ve kodlama çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. 

2017 yılında faaliyete başlayan Dene Yap atölyemizde başlayan yazılım ve kodlama dersleri vesilesiyle bu yıl içerisinde Sivas´ta yapılan Milli Eğitim Bakanlığı Uluslarası Robot Yarışması´na "yumurta toplayan, insansı robot ve tasarla çalıştır" kategorilerinde katılan öğrencilerimiz önemli bir yarışma tecrübesi elde etmişlerdi. Tasarla Çalıştır kategorisinde yüz takım içerisinde ilk kırka girmişlerdi.

 

Dünyanın en büyük havalimanlarından olan İstanbul´ Yeni Havalimanı´nda başlayan Teknofest´e "Otonom Araçlar Temel Kategori"de katılan İTO Şehit Ragıp Ali Bilgen Anadolu İmam Hatip Lisesi takımı Fevz-i Âsım takımı büyük bir başarıya imza attı. 

Ellinin üzerinde yarışmacının yer aldığı temel kategoride Fevz-i Âsım isimli takımımız İstanbul sur içi temalı parkuru başarıyla tamamlayarak birinciliği elde etti.

Takım, ödül töreninde plaketlerini ve otuz bin liralık yarışma birinciliği hediyelerini Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın elinden aldılar. 

Yorumlar