TED’den Türk Kızılay’ına kan bağışı yapıldı

Türk Eğitim Derneği ve Türk Kızılay’ının işbirliği çerçevesinde, kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlemiş olduğu kampanyada öğrenci ve akademisyenler kan verdiler.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, TED Üniversitelerinde düzenlenen etkinliklerde bulunan dernek yetkililerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. Eğitimci kişilerin kan bağışlamasında toplumda farkındalığın oluşmasına katkı sağladıklarını açıkladı.

Türk Kızılay’ı geçen yıl tahmini olarak 200 bin üniversite de öğrencilerden kan bağışı aldıklarını dile getirdi. Her yıl yaklaşık 3 milyon kan bağışı almak zorunda olduklarını açıklayan Kınık, “kan acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu” ifade ederek, ülkemizin bin 300 hastanesinde kanımız her gün hastalarımıza şifa olduklarını açıkladı.

Türkiye’mizin yaklaşık 300 noktasında her gün kan bağışı alınmaktadır. Kan bağışı kampanyalarında çok fazla bağış alınabilmesi konusunda imkan tanındığına dikkat çekilmesi ile hem hastaların sağlığına kavuşması hem de donörlerin daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri için önemlidir.

Yorumlar