İzmir ulaşımında 90 dakikalık aktarma süresi kaldırılıyor

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, 12 yıldır sürdürdüğü toplu ulaşımdaki 90 dakika uygulamasını kaldırıyor.

CHP'li Tunç Soyer'in yönettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi, son düzenlemeyle vatandaşı isyan ettirdi. Şehir içi 90 dakikalık aktarma sistemi kaldırılıyor. 

İzmir'in şehir içi ulaşımı İZBAN'da ilk biniş ücreti 3,56 TL'den 3.46 TL'ye çekilirken, bundan böyle birinci ve ikinci aktarmalar ücretsiz olmayacak. Yeni düzenlemeyle birinci ve ikinci aktarmaların her biri için 50'şer kuruş ödenecek. Önerge komisyonda kabul edilirse yeni 90 dakika uygulaması 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 11 Ağustos 2008 tarihinden bu yana sürdürdüğü, "90 dakika" olarak bilinen, tüm binişlerin fiyata dahil olduğu aktarma sistemi artık paralı oluyor. Kentteki toplu ulaşımın bel kemiği olarak kabul edilen uygulama, artık paralı olacak. 2 bin 400 yıllık Bergama Asklepion Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda gündeme gelen değişikliğe göre, toplu ulaşımdaki ilk biniş ücretleri, tam tarifede 3,56 TL'den 3,46 TL'ye çekilecek. Birinci ve ikinci aktarmalar artık ücretsiz olmayacak. Birinci ve ikinci aktarmaların her biri için 50'şer kuruş ödenecek. İkinci aktarmadan sonra ise herhangi bir ücret alınmayacak.

Plan Bütçe ve Tüketici Komisyonu'na havale edilen önerge kabul edilirse yeni 90 dakika uygulaması 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

#90dakikamadokunma etiketi ile Twitter'da tepkilerini dile getiren İzmirliler adeta isyan etti. İşte o tepkilerden bazıları: