Diriliş Ertuğrul 3. Sezon Eylül'de başlıyor!

TRT'nin fenomen dizi Diriliş Ertuğrul'un heyecanla beklenen 3. sezonu Eylül'de başlıyor. Çarşamba akşamları izleyiciyle buluşan dizinin yeni sezona 28 Eylül tarihinde başlaması bekleniyor.

Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunu konu alan Diriliş Ertuğrul yayınlandığı ilk günden bu yana izlenme rekorları kırıyor. TRT ekranlarında 2 sezondur Çarşamba akşamları yayınlanan dizi geçtiğimiz haziran ayında Kayıların beyi olamayan Ertuğrul'un Obadan ayrılıp Bizans sınırına göç etme kararı almasıyla sezon finaline girmişti. Edinilen bilgiye göre sevilen dizinin 3.Sezon yayın tarihi belli oldu. Geçtiğimiz yıl 30 Eylül tarihinde başlayan dizinin bu yıl 28 Eylül tarihinde TRT1 ekranlarında olması bekleniyor.

EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

Milyonların büyük bir heyecanla bekledikleri Diriliş Ertuğrul 3. Sezon için geri sayım başladı. Geçtiğimiz sezon 30 Eylül'de başlayan dizinin yeni sezonunun 28 Eylül de yayınlacağı belirtiliyor. Sürpriz gelişmelerin yaşanacağı yeni sezonda bu dönem Bizans döneminin işlenmesi bekleniyor. Geçtiğimiz gün okumaları başlayan Dirilşin 3. Sezonun 28 Eylül tarihinde başlayacağı iddia ediliyor.

YENİ SEZON OKUMALARI BAŞLADI

Yeni sezonu heyecanla beklenen Diriliş Ertuğrul dizisinin okumaları geçtiğimiz gün başladı. Ertuğrul'un bizans sınırlarına göç etmesi ve Osmanlı Devleti'nin kuruluş aşamasında atılan ilk adımla başlayacak olan dizide süpriz gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

TANITIMI HEYECANLA BEKLENİYOR

Geçtiğimiz sezonda 61. bölüm sezon finalinde ağabeyi Gündoğdu ile Kayıların yeni beyi seçimlerinde karşı karşıya gelen Ertuğrul, Gündoğdu'nun Kayının yeni beyi olmasından sonra obadan göç kararı almıştı. Kayının geleceği için Erturul Bey yeniden beyi olarak yeni bir dönemin başlamıştı. Ertuğrul'un yeni bir fetih için Bizans sınırlarına göç etmesi ile sona eren sezon, Ertuğrul'un çıktığı yolda devlet kurma çabası ve bu yolda karşılaşacağı yeni düşmanlarla devam edeceği tahmin ediliyor. Hazılıkların başladığı 3. Sezonun tanıtım fragmanı dizinin tutkunları tarafından heyecanla bekleniyor.

 

DİRİLİŞ ERTUĞTRUL'UN HİKAYESİ

Osmanlı Devletinin kurulmasından bir önceki dönemi konu alan Diriliş Ertuğrul, Ertuğrul Gazi ile abisi Gündoğdu arasındaki iktidar savaşını ekranlara taşıyor. Tüm dünyaya yüz yıllar boyunca hükmetmiş bir devletin temellerinin atılış mücadelesini konu alan dizide aynı zamanda Bey kızı olan Selcan Hatunun iktidar isteğinden dolayı yapmış olduğu entrikaları da ele alıyor. Öz abisiyle iktidar savaşına giren Ertuğrul Gazinin en büyük sorunu ise, Bizans İmparatorluğunun güçlü komutanlarından Titus ve zamanın Mason lideri Üstadı Azamı ile olan savaşıdır. Yüzyıllar boyunca Müslümanlara ve Türklere karşı yapılan zulümlere artık dur demek isteyen Ertuğrul, dünyaya yıllarca hükmedecek ve Türklerin bu zor durumda gördüğü kötü gidişata dur diyecektir. Hem Türk Beyleri arasındaki savaşı bitirmek hem de Türklerin tarihte hak ettiği yere gelmesini sağlamak için büyük bir devlete ihtiyaç olduğunu anlamış olan Ertuğrul Bey, ilk adımları atmaya başlar. Babası Süleyman Şah‘tan aldığı savaş ustalığı ve yürekliliği ve annesi Hayme Anadan aldığı merhametliliği ile Türkleri tek çatı altında toplamayı hedef edinen büyük hükümdar Ertuğrul Gazi'nin bu çetin yoldaki en büyük destekçileri ise; Turgut Alp (Cengiz Coşkun), Doğan Bey (Cavit Çetin Güner) ve Bamsı Beyrek (Nurettin Sönmez) olacaktır. Bu Alpler ayrı ayrı özellikleriyle Ertuğrul Gazinin daima gözdesi olmuşlardır.

Diriliş Ertuğrul'un başrollerinde; Engin Altan Düzyatan, Sedar Gökhan, Hülya Darcan, Cengiz Coşkun, Esra Bilgiç ve Kaan Taşener gibi çok sayıda başarılı oyuncu tol alıyor.

Yorumlar