Barcelona'dan Real Madrid’e tarihi darbe!

2007'den bu yana hem Cristiano Ronaldo ve hem de Lionel Messi'nin oynamadığı ilk El Clasico'da zafer Barcelona'nın oldu.

2007'den bu yana hem Cristiano Ronaldo ve hem de Lionel Messi'nin oynamadığı ilk El Clasico'da zafer Barcelona'nın oldu. Camp Nou'daki mücadelede Real Madrid'i 5-1'lik skorla bozguna uğratan Katalan devi, yeniden La Liga'nın zirvesine oturdu.

BARCELONA MADRİD'İ BOZGUNA UĞRATTI 

Barcelona ile Real Madrid'i Camp Nou'da buluşturan El Clasico'da zafer ev sahibi Barça'nın oldu. Katalan ekibi, ezeli rakibini 5-1'lik skorla bozguna uğrattı.

2007 yılından bu yana hem Cristiano Ronaldo hem de Lionel Messi'nin oynamadığı ilk El Clasico'da gol perdesi 11'inci dakikada açıldı. Jordi Alba'nın sol kanattan çevirdiği topu ceza sahası içinde kontrol eden Philippe Coutinho, Barça'yı 1-0 öne geçiren isim oldu.

29'uncu dakikada Raphael Varane'ın Luis Suarez'i düşürmesi sonrasında Barcelonalı futbolcular uzun süre penaltı bekledi. Mücadelenin hakemi Jose Maria Sanchez Martinez, Video Yardımcı Hakem'e başvurarak beyaz noktayı gösterdi ve topun başına geçen Suarez, ilk yarının skorunu belirledi: 2-0

İkinci yarıya daha atak başlayan Real Madrid, dakikalar 50'yi gösterirken Marcelo'nun ayağından bulduğu golle farkı 1'e indirdi. Golden 6 dakika sonra Luka Modric'in direkten dönen topu ise karşılaşmanın kırılma anlarından biri oldu.

61'de kale sahası içinden vurduğu volede direğe takılan Suarez, 75'te Sergi Roberto'nun asistinde müthiş bir kafa vuruşuyla farkı yeniden 2'ye çıkardı. 83'te Roberto & Suarez iş birliği Katalan devine bir gol daha getirdi.

Roberto'nun pasında Thibaut Courtois ile karşı karşıya kalan Suarez, Belçikalı eldiveni çok şık bir vuruşla avladı ve hat-trick yaparak skoru 4-1'e getirdi.

Mücadelede son sözü ise 84'te oyuna girip 87'de golünü atan Arturo Vidal söyledi ve dev maç, Barça'nın 5-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bu sonuçla puanını 21'e yükselten Barcelona, La Liga'da yeniden liderliğe yükselirken ezeli rakibi karşısında büyük bir hezimet yaşayan Real Madrid ise 14 puanda kaldı.

Yorumlar