Adalet Bakanlığı 3 Bin Hakim ve Savcı Alımı Başvuruları Başladı

Adalet bakanlığı tarafından Ağustos ayın duyurusu yapılan 3 bin personel alımı başvuruları bugün başladı. 22 Ekim tarihine kadar yapılacak olan 3 bin hakim ve savcı alımı için başvuru şartları da kılavuzda belirtildi.

Ağustos ayında duyurusu yapılan 3 bin hakim ve savcı alımı başvuruları 11 Ekim (bugün) başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın geçtiğimiz gün verdiği müjdeli haber ile Adalet Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere; 2000 Adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı olmak üzere toplam 3 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. 11 Ekim 2016 ile 20 Ekim 2016 tarihleri arasında alınacak başvurular sonrasında sınava alınacak adayların sayısı alınacak personelin iki katı kadar olacak. Bu kapsamda yaklaşık 6 bin hakim ve avukatlar sınava alınacak.

 

BAŞVURULAR BAŞLADI

Adalet Bakanlığı’nda görev yapmak isteyen hakim ve savcılar ve avukatlar için Adalet Bakanlığı 3 bin personel alımı başvuruları 11 Ekim (bugün) başladı. 20 Ekim’e kadar sürecek olan başvuru süresinin sona ermesinden sonra başvurusu kabul edilen adaylar Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sınava tabi tutulacak.  Başvuru işlemleri sonrasında yaklaşık olarak 6 bin adın sınava girmesi bekleniyor.  Sınavı geçen, 2000 Adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayının göreve alımı gerçekleşecek.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

3 BİN HAKİM VE SAVCI ALIMI SINAV DUYURUSU

Adalet Bakanlığı tarafından çeşitli pozisyonlarda görevlendirmek üzer alımı yapılacağı duyurulan 3 bin hakim ve savcı ile ilgili yayınladığı duyuru sözle;

26 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı, İdari Yargı Hâkim Adaylığı, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı İle Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı ile ilgili ilan 2 Temmuz 2016 tarihinde Posta Gazetesi’nde yayımlanmıştır.

Anılan gazetede yayımlanan Yazılı Yarışma Sınavlarına İlişkin İlanın;

( A ) maddesi;

2016 dönemi için tespit edilen ihtiyaç durumuna göre Bakanlığımızca yazılı yarışma sınavı ve mülakat ile 9-5 dereceli kadrolara;

1) 2000 adli yargı hâkim ve savcı adayı,

2) 200 idari yargı hâkim adayı,

3) 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hâkim ve savcı adayı,

4) 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hâkim adayı,

Alınacak olup, yazılı yarışma sınavı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 24 Aralık 2016 Cumartesi günü Ankara’da 2 oturum halinde yapılacaktır.

( B ) maddesinin ilk paragrafının ilk cümlesi;

Başvurular, 11 - 20 Ekim 2016 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır.

( B ) maddesinin onuncu paragrafının ilk cümlesi;

Sınav ücreti, 11 - 21 Ekim 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına yatırılacaktır.

Yorumlar