8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel sözler!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı paylaşımları saatler öncesinden başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel sözler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için güzel mesajlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel mesajlar.

Kadınlar Günü, kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarını kutlamak ve kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 8 Mart'ta dünya genelinde kutlanıyor.

İlk olarak 1908 yılında New York'ta 8 Mart'ta 15.000 kadın işçinin grevi sırasında ortaya çıkan ve kadın işçilerin çalışma koşullarını ve oy hakkını talep ettiği bu grev, günümüzde Dünya Kadınlar Günü'nün kökenini oluştuyor.

Grev sonrası uluslararası bir kadın hakları günü olarak kabul edilen 8 Mart, 1910'da Almanya'nın Köln kentinde toplanan 2. Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda resmi bir gün olarak kabul edildi.

O tarihten bu yana, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor.

İşte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel sözler:

"Kadınlar, güçlüdür; sevgi, sabır ve cesaretin taşıyıcısıdır. Kadınlar gününüz kutlu olsun!"

"Hayatın her alanında varlığıyla ışık saçan kadınlara saygıyla... 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!"

"Dünyayı güzelleştiren, umudu yeşerten, sevgiyi yaygınlaştıran kadınların günü kutlu olsun!"

"Gücün, zarafetin ve kararlılığın örneği olan meslektaşımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Hepimize ilham veriyorsun!"

"Bugün sadece kadınları kutlamakla ilgili değil; bu, olduğunuz olağanüstü kadını kutlamakla ilgilidir. Uluslararası Kadınlar günü kutlu olsun!"

"İlham vermeye, liderlik etmeye ve fark yaratmaya devam eden her güçlü kadına sevgi, neşe ve takdirle dolu bir gün diliyorum."

"Kadınlar, gücü ve zarafeti bir arada barındıran doğanın en büyük armağanıdır. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun!"

"Kadınlar; sevginin, iyiliğin ve umudun taşıyıcısıdır. Onların varlığıyla dünya daha güzel bir yerdir. Kadınlar günü kutlu olsun!"

"Kadınlar, dünyanın en değerli varlıklarıdır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tüm kadınlara sevgi ve saygıyla..."

"Kadınlar; sevgiyle beslenen, güçlü ve inançlı ruhlardır. Kadınların günü kutlu olsun!"

"Kadınlar, umudun kıyısında sonsuz bir denizdir. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım!"

Yorumlar