RTÜK, FOX TV'ye 1 milyon TL para cezası verdi!

RTÜK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih Portakal hakkındaki yorumlarını dile getirip tepki göstermesinin ardından FOX TV'ye tam tamına 1 milyon TL'ye yakın ceza verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Fatih Portakal'a da yer vermişti. Ardından "Bilmezsen haddini, millet patlatır enseni" açıklamasını yaptı. Bunun ardından tüm medya organları harekete geçti ve RTÜK, "Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak" ve "Trafsızlık ilkesini esas almamak" gerekçesiyle FOX TV kanalına 1 milyon TL'ye yakın ceza kesti. Fox Haber Genel Yayın yönetmeni Doğan Şentürk ve ana haber sunucusu olan Fatih Portakal söz konusu para cezası ve Fox Ana Haber'in yayınlanmamasıyla ilgili sosyal medya platformu Twitter'da açıklamalar yaptı.

Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, haberci olduklarını, haberi kesinlikle saklamadan, düzeltmeden, eğmeden, bükmeden ve korkmadan verdiklerini belirterek bundan sonra da bunu yapmaya devam edeceklerini takipçileri ile paylaştı.

Fatih Portakal ise yapılan yaptırımların FOX TV'ye daha çok reyting sağladığını belirterek, "Günlük reyting ölçümleri bunu gösteriyor. Ama... Bilmiyorlar mı, hedefe koydukça, ceza verdikçe izlenirliğimizin arttığını!" dedi.

 

 

Yorumlar