20 Şubat 2026 Cuma
weather
10°
AjansHaber Gündem Bakan Bilgin duyurdu: 300 bin geçici işçiye kadro

Bakan Bilgin duyurdu: 300 bin geçici işçiye kadro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 300 bin geçici işçinin kadrolu işçi olarak çalışması için mesai harcadıklarını söyledi. Bakan Bilgin, EYT'ye ilişkin düzenlemelerin de Meclis'te olduğunu açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından bir grup gazetecinin geçici işçilerle ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Bilgin, kanayan yara haline gelen geçici işçiler konusunda “Önumuzde geçici işçiler dosyası var. Sayıları 300 bin. İhtiyaç duyulan sektörlerde kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak” dedi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçici işçilere kadro verilmesine yönelik düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirterek "Ay sonuna doğru Meclise intikal ettireceğiz" dedi. 

Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin de "Konu artık Meclis'te" değerlendirmesini yaptı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız