AÖF DGS Kayıtları Bitiyor! Ek yerleştirmeler ne zaman başlayacak?

Anadolu Üniversitesine dikey geçiş ile yerleşen öğrenciler için kayıtlar 25 Ekim'de bitiyor. Kayıtların bitmesinden sonra boş kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak. 2016 DGS Ek Yerleştirme ne zaman sorusunu yakında yanıt bulacağı tahmin ediliyor.

Lisans eğitimi görmek için 2016 Dikey Geçiş Sınavına giren Ön Lisans (iki yıllık) üniversite mezunlarının lisans eğitime başlamaları için son aşama olan kayıt işlemlerinde sona yaklaşılıyor. 21 Ekim Cuma günü başlayan kayıtlar 25 Ekim Salı günü sona erecek. 2016 AÖF DGS kayıt yaptıracak olan öğrenciler kayıtlarını internet üzerinden online olarak ya da AÖF bürolarından yaptırabilecekler. Herhangi bir nedenden dolayı kayıt yaptıramayan adaylar için AÖF DGS Mazeretli Kayıt süresi de 25 Ekim'de mesai saati bitiminde (saat 17.00) sona eriyor. Kayıt işlemlerini belirtilen süre içerisinde tamamlayan öğrencilerin işlemlerin tamamlanması için kayıt ücretini yatırmaları ve kayıt için gerekli belgeleri de AÖF bürolarına teslim etmeleri gerekiyor. Kayıt sürelerinin uzatılmayacağı Anadolu Üniversitesi tarafından belirtilirken, kayıtların sona ermesinden sonra kayıt yaptırmayan öğrencilerden ve hiç tercih edilmemiş bölümlerden boş kalan kontejanlar için Ek yerleştirme yapılacak. 2016 DGS Ek Yerleştirme ne zaman yapılacak sorusunun cevabı ile ilgili Anadolu Ünivesitesi tarafından belirli bir tarih verilmese de AÖF ara sınavlarının Kasım ayında yapılacak olmasından dolayı öğrencilerin zaman kaybetmemeleri amacıyla aöf ek yerleştirme işlemlerinin çok kısa bir süre içerisinde yapılacağı tahmin ediliyor. Ek Yerleştirmeler, kayıtların sona ermesinden sonra Anadolu Ünivesitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yayınlanacak olan 2016 AÖF DGS Ek Tercih Kılavuzu'nun yayınlanmasından sonra başlayacak.

KAYITLAR SONA ERİYOR

Dikey Geçiş yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayann 2016 AÖF DGS kayıtlarının bitmesine az bir süre kaldı. Henüz kayıtlarını yaptırmamış öğrencilerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. Zira kayıtlar ile mazeretli kayıt süreleri 25 Ekim Salı günü bitiyor ve kayıt süreleri uzatılmayacak. 

AÖF ÖĞRECİ GİRİŞ'TEN YAPILACAK

Cuma günü başlayan AÖF DGS kayıt işlemi yaptıracak olan adaylar, kayıtlarını aof.anadolu.edu.tr adresinden Türkiye Programları bağlantısı “Dikey Geçiş” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştirdikten sonra, kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak, banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.. İnternetten 2016 DGS başvuru işlemleri 21 Ekim Cuma başlamış olup, kayıt başvurusu için son tarihi ise 25 Ekim 2016 mesai saati sonu (17.00) olarak duyuruldu.

İNTERNET BAŞVURUSU YAPMAK ŞART

Anadolu Üniversitesi Açıköğretin Fakültesi, kayıt yaptıracak olan adaylara uyarıda nulıunarak, internetten başvuru yapılmadan kayıtların tamamlanamayacağı belirttti. Buna göre, internet başvurusu yapmanız şart ve internet başvurusu yaparak işlem henüz bitmiyor. AÖF bürolarına gerekli kayıt belgelerinde teslim edilmesi gerekiyor.

AÖF DGS KAYITLARI NASIL YAPILIR TIKLAYIN

KAYIT SÜRESİ UZATILMAYACAK

Kayıtların son gününden sonra (25 Ekim 2016) kesinlikle kayıtlar uzatılmayacak ve başvurular alınmayacak. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin Önlisans Programlarından mezun olanlar, Dikey Geçiş kapsamında, mezuniyet alanlarına göre Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya fark dersler alarak Dikey Geçiş kayıt türünden başvuracak adayların, İnternet başvuru ve kredi kartı ile online ödeme işlemlerini nasıl yapacağını anlatan video ve PDF belge bu konusunda sizlere yardımcı olacaktır.

 

EK TERCİHLER BAŞLAYACAK

AÖF tarafından belirtilen süre içerisinde kayıtların tamamlanmasından sonra kayıt yaptırmayan adaylardan ya da hiç tercih edilmeyen bölümlerden boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme işlemi başlayacak.

 

Yorumlar