Terörle mücadelede 'taarruz' dönemi

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelede artık 'taarruz' döneminde olduklarını açıkladı.

TSK’dan yapılan son açıklamada Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki operasyonlarda 157 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Bu açıklamanın ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın görevlerinde olan askerleri Çukurca’daki çatışma bölgelerinde ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin artık terörist gruplara yönelik taarruza geçtiğini  belirtti. Bu Türkiye’nin önceki dönemlerinden farklı bir konsept olarak yorumlanıyor.

Son günlerdeki terör operasyonları ve özellikle Çukurca’daki operasyon ve sonuçları da bu anlamda yorumlanıyor.

Çukurca operasyonunu ve Başbakan’ın ‘Terörle mücadelede taarruz dönemi’ açıklamasını Terör Uzmanı Abdullah Ağar, AjansHaber’e değerlendirdi.

Başbakan’ın açıklamasını FETÖ’cü darbecilere yönelik bir gönderme olarak değerlendiren Ağar, devletin bu konuda geçmiş dönemlerdeki terörle mücadele konusunda kuşkuları ve değerlendirmeleri olduğunu söyledi.

15 Temmuz’un ardından kritik soruların ortaya çıktığını belirten Ağar, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

BAŞBAKAN’IN AÇIKLAMASI GEÇMİŞE BİR GÖNDERME

Başbakan’ın açıklaması aslında geçmişe yapılan bir gönderme. Yani FETÖ’cü darbecilere yönelik bir gönderme. Onların döneminde terörle mücadelede belli ki devletin zirvesi, bu adamlardan kaynaklanan bir ataletin ürediğini düşünüyor. Bunun neden olduğu sonuçlar var belli ki. Bu sonuçlardan hareketle karşı taarruza geçileceği belirtiliyor.

Abdullah Ağar

SURİYE, IRAK VE İRAN SINIRINDAN SORUMLU KOMUTANLAR TUTUKLANDI

15 Temmuz darbe girişiminden sonraki sürece bakıldığında Türkiye’nin Suriye’nin en uç sınırından, Hatay’dan başlayıp, Ermenistan’daki sınır hattı boyunca, Suriye, Irak ve İran sınırındaki bütün tugay ve tümen komutanları FETÖ’cü yapılanmayla bağlantısı oldukları gerekçesiyle tutuklandı. Bunun bir manası var. 15 Temmuz darbe girişiminin omurgasında da tugay ve tümen komutanları var. Suriye sınırındaki tugay komutanları tutuklanmış, Irak tutuklanmış, İran tutuklanmış. 

KRİTİK SORULAR

Soru şu; Bu adamlar terörle mücadele alanlarında neleri manipüle ettiler, neleri istismar ettiler?  Emir komuta, kontrol koordinasyon, planlama ve uygulama safhalarında nasıl zafiyetler üremesine sebebiyet verdiler? Askerin moral ve motivasyonu, ruhu, azmi ve kararlığı konusunda, onların bu duygularını nasıl istismar ettiler?

TÜRKİYE’Yİ SARSAN OLAYLAR

Terörle mücadele alanlarında geçmişimizde Türkiye’yi sarsan bazı olaylar var. Şemdinli olayı var, Dağlıca olayları var, Aktütün olayı var, Uludere olayı var, baskınlar var. Uyuşturucu kaçakçılığı, sınır geçişleri, uyuşturucu transferi de bir diğer yanı. Bu konularda birliklerin konuşlanmasıyla ilgili bazı sorunlar var. Şu anda mızrağımızı soktuğumuz, Dağlıca ile Hakkari arasındaki Çağlayan bölgesinde neden FETÖ’cü komutanlar tarafından zamanında müdahale edilmedi de şimdi müdahale edildi?

TERÖRLE MÜCADELEDE ‘TAARRUZ’ DÖNEMİ

Devlet artık diyor ki, ‘Yapılması gereken bazı şeyler yapılmamış’. Bu yapılması gerekenler taarruzcu bir ruhla yapılabilir. Bunu yapacağız diyor devlet bundan sonraki süreçte. ‘Teröristi imha etmeye biz gideceğiz’ diyor devlet. Arı kovanına çomağı soktu Mehmetçik. Bu olmasa belki onlar gelecek Çukurca’yı basacaktı. Operasyon yapan biziz, onlar bize sızmayı,  taciz etmeyi başaramadılar.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar