TDV'den görme engelli öğrencilere Kur'an-ı Kerim

Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) başlatılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, görme engelli öğrencilere Braille alfabesiyle hazırlanan Kur'an-ı Kerim meali verildi.

TDV'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Braille alfabesiyle hazırlanan 50 Kur'an-ı Kerim meali, Ankara Kani Karaca Görme Engelliler İmam Hatip ve Mitat Enç Görme Engelliler ortaokullarında öğrencilere dağıtıldı.

Programda konuşan TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, bütün Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i anlamak için "gönül gözü" ile okuması gerektiğini belirtti.

Çetin, "Gönül gözüyle görebilmek için de Kur'an-ı Kerim'in yüce mesajını anlamak, sadece anlamak da değil onu yaşamak ve yaşatmak gerekiyor. İnşallah bu anlamda sizlere bir nebze de olsa destek olabilmişizdir." ifadelerini kullandı.

"BUGÜNE KADAR 873 BİN 645 KUR'AN-I KERİM BAĞIŞI SAĞLANDI"

Proje kapsamında dünyanın pek çok yerinde ihtiyaç duyan insanlara Kur'an-ı Kerim ulaştırdıklarını bildiren Çetin, şunları kaydetti:

"Projeyle bugüne kadar 873 bin 645 Kur'an-ı Kerim bağışı sağlandı. Şimdiye kadar 16 farklı dilde hazırlanan 485 bin 143 Kur'an-ı Kerim'i dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Müslümanlara hediye ettik. Bugün Braille alfabesiyle hazırlayıp sizlere hediye ettiğimiz Kur'an-ı Kerim mealiyle bu, bir anlamda 17 dil oldu diyebiliriz."

Anadolu Engelliler Birliği Derneği Başkanı Burhan Gümrükçü ise kaynak kitapların görme engelliler için hazırlanıp sunulmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Mitat Enç Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Hasan Altın da Kur'an-ı Kerim'in çağlar üstü evrensel mesajını pek çok kesime ulaştırdığı için TDV'ye teşekkür etti.

Yorumlar