Semerkand Vakfı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde

Semerkand Vakfı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Beşir Derneği, TÜMSİAD ve Genç-Kon ile birlikte 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain FETÖ darbe girişimine ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain FETÖ’cü darbe girişiminin halk tarafından bastırılmasının destanlaştığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, TÜMSİAD ve Genç-Kon tarafından ortak bir basın açıklaması gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan şehitleri anma programı Semerkand Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Bahadıroğlu’nun ortak basın açıklamasını okumasıyla devam etti.

''BİRİZ BERABERİZ''

Bölücü darbe girişimini ülkesi için canı pahasına püskürterek destanlaştıran 250 şehit ve 2196 gazi adına bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Şehitler Anıtı’nda anma etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları milli ve manevi değerlere bağlılık ve birlik şuurunun milleti ayakta tuttuğunu, Türkiye’yi bölmeye çalışan tüm şer odaklarının bundan ders çıkarması gerektiğini ifade etti. Celal Tekin tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrasında kamuoyuna ortak açıklamada bulunan Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, Genç-Kon ve TÜMSİAD her zaman ‘Biriz Beraberiz’ mesajı verdi.

BEŞİR DERNEĞİ YURT GENELİNDE NÖBETLERE KATILACAK, VATANDAŞA İKRAMLARDA BULUNACAK

Darbe girişiminin bastırılmasının ikinci yıldönümünde, 15 Temmuz ve sonrasında görevini alnının akıyla yerine getiren tüm STK’lara yine önemli bir sorumluluk düştüğünü vurgulayan Dr. Mustafa Bahadıroğlu, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması için yine nöbetlere devam edeceklerini açıkladı. Beşir Derneği ise tüm yurt genelinde hem nöbetlere katılacaklarını hem de nöbet tutan vatandaşlara ikramlarda bulunacaklarını açıkladı.

Ortak basın açıklamasında ayrıca şu sözlere yer verildi:

“Atalarımız milli ve manevi değerleri bize aktardığı gibi bizim de aynı değerleri gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Nitekim 15 Temmuz direnişinde uçakların, tankların, tüfeklerin karşısına silahsız çıkan milletimiz, Allah Teâlâ’nın yardımıyla galip geldi. Dedelerinden, ninelerinden dinlediği Çanakkale, Kutu’l-Amare, İstiklal Harbi, Kıbrıs Barış Harekâtı hadiselerindeki gibi bir maneviyatla meydanlara indi. Böylece 15 Temmuz Destanı da şanlı tarihimizdeki yerini aldı.

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.’ Bizim çok iyi bildiğimiz bu hakikati 15 Temmuz 2016’da bütün dünya öğrendi. Bir millet el ele, gönül gönüle, omuz omuza verince nelerin üstesinden gelinebileceği aşikâr oldu.''

''15 TEMMUZ RUHU MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİMİZİN ESERİDİR''

15 Temmuz Ruhu, milli ve manevi değerlerimizin eseridir. Asırlardır muhacirlere kucak açan yurdumuz Suriyeli mülteci kardeşlerimizi bu ruhla bağrına basmıştır. Türkiye yurtdışına en fazla insani yardım yapan ülke olma unvanını bu ruhla elde etmiştir. Her zaman birliğimizi ve beraberliğimizi korumamızın, sevincimizi de üzüntümüzü de paylaşmamızın, gerektiğinde vatanımızı korumak için yekvücut olmamızın arkasında bu ruh vardır.

Geçtiğimiz Ramazan ayında okunan hatm-i şerifleri şehitlerimizin ruhuna hediye etmek için o gece büyük kahramanlıklara şahit olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün hemen yanı başında, Şehitler Anıtı’ndayız. 15 Temmuz Milli Birlik Günü vesilesiyle Semerkand Vakfı olarak kardeş kuruluşlarımızla birlikte dualarımızın daima fedakâr gazilerimizle beraber olduğunu belirtiyor, bu destanı yazan milletimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, bu ruhun yaşatılması için çaba gösteren herkese teşekkür ediyor, 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah Teâlâ’dan rahmet diliyoruz.”

Yorumlar