Sağlık Bakanlığı personel alımı tercihleri bitiyor! Ne zamana kadar yapılacak?

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruşlarda bulunan boş kadrolara için 2016 yılında alımını yapacağını 2 bin 808 personel için tercih başvuruları 19 Ekim Çarşamba bugün bitiyor. Tercih yapacak adayların saat 23.59 a kadar tercihlerini yapmaları gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih başvuruları bugün sona eriyor. Sağlık Bakanlığı'nın bünyesinde bulunan kurumlarında bulunan boş kadrolarda değerlendirmek üzere 13 Ekim’de başlayan tercih işlemleri 19 Ekim Çarşamba saat 23.59'a kadar yapılabilecek. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda bulunan boş kadrolar çeşitli kadro ve pozisyonlara yapılacak olan 2 bin 808 personel alımlar için adayların daha önce ÖSYM tarafından yayınlanan KPSS 2016/6 Kılavuzundan tercih yapmaları gerekiyor. Personel alımı yapılacak kadrolarda; Lisans mezunları arasından 711 ebe; ortaöğretim mezunu 59 ebe ve lisans mezunu 846 hemşire ile ortaöğretim mezunu 211 hemşire en yüksek oranda istihdam edecek alt dallar arasında yer alıyor. Tercih başvurusu yapacak olan adayların ÖSYM tarafından yayınlanan Kamu Personel Seçme Sınavı Tercih Kılavuzu göre ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılacak olan adayların tercih kılavuzunda bulunan başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor. Adaylar,  tercihlerini ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekler.

19 EKİM SON GÜN

Sağlık Bakanlığı’nın Ön lisans ve Lisans mezunları arasından alımını yapacağını duyurduğu 2016 Sağlık Bakanlığı Personel Alımı başvuruları yapılan duyuruya göre 19 Ekim Çarşamba sona erecek. Aşağıda belirtilen kadro ve pozisyonlar için başvuru yapacak olanların, belirtilen süre içerisinde tercih yapacak adaylar başvurularını ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.tr internet sitesinden yapmaları gerekiyor.

 

SAĞLIK BAKANKANLIĞI PERSONEL ALIMI KPSS 2016/6 TERCİH KILAVUZU

EN ÇOK EBE VE HEMŞİRE ALINACAK

Sağlık Bakanlığı'dan personel olarak çalışmak isteyenlerin, 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında ÖSYM üzerinden yapılan tercihlerine göre atamalar gerçekleştirilecektir. Net rakam olarak lisans mezunu 711 ebe; ortaöğretim mezunu 59 ebe ve lisans mezunu 846 hemşire ile ortaöğretim mezunu 211 hemşire en yüksek oranda istihdam edecek alt dallar arasında. Bunun dışında doktor kadrosu hariç olmak üzere psikolog, VHKİ, fizik tedavi uzmanı, biyolog, çocuk gelişimi, diyetisyen, çeşitli sağlık teknikerleri, sosyal çalışmacı, bilgisayar işletmeni gibi alt alanlarda da istihdam sağlanacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI 2 BİN 808 PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih işlemleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın yayınlandığı yazılı ilana göre; "lisans düzeyi kadrolarda 2016-KPSS lisans sonucu, ön lisans ve ortaöğretim düzeyi kadrolarda 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavı sonuçları kullanılacaktır. 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınav sonucu bulunanlardan 2016-KPSS lisans sınavına girenler, ön lisans ve/veya ortaöğretim düzeyi kadroları tercih edemeyecek sadece 2016 KPSS Lisans puanı ile lisans düzeyi
kadroları tercih edebileceklerdir. Adaylar 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında kılavuzda belirlenen kurallara, kadro ve unvanlara göre ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden Tercihler alanına ardından KPSS-2016/6 Tercih İşlemleri alanından T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek tercihlerini yapabilirler." şeklinde açıklandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI 2016 ALINACAK PERSONEL SAYISI KADRO UNVANLARI 

HALK SAĞLIĞI BAŞKANLIĞINA 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına 25 hemşire, 630 ebe, 25 hemşire, 10 psikolog. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna 4 veri hazırlama ve kontrol, 4 bilgisayar işletmeni, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığına 12 biolog, 7 çocuk gelişimcisi, 3 dil ve konuşma terapisti, 22 diyetisyen, 157 ebe, 16 fizyoterapist, 746 hemşire, 3 iş ve uğraşı terapisti (ergoterapist), 4 odyolog, 5 perfüzyonist, 15 psikolog, 3 sağlık fizikçisi, 16 sosyal çalışmacı alımı yapılacak.

TERCİH BAŞVURUSU İÇİN GENEL ŞARTLAR

KPSS 2016/6 Tercih Kılavuzda ilan edilen kadro ya da pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

 

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

 

Yorumlar