Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tercih Başvuruları Başladı! İşte Şartları

Sağlık Bakanlığı’nın 2016 yılında alımı yapılacağı duyurduğu 2 bin 808 personel için başvurular başladı. 13 Ekim'de başlayan tercih başvuruları 19 Ekim’de sona erecek. Başvuru şartları, unvan ve kadrolarda KPSS 2016/6 tercih kılavuzundan öğrenilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın bünyesinde bulunan kurumlarında bulunan boş kadrolarda değerlendirmek üzere yapılan personel alımı için tercih başvuruları başladı. Darbe girişimi sonrasında FETÖ’ye yönelik soruşturma sonrasında açığa alınan ya da ihraç edilen personelden oluşan kadro boşlukları yapılacak atamalarda 2 Bin 808 kişi istihdam edilecek. Konu ile ilgili yayınlanan Sağlık Bakanlığı Personel Alımı ile ilgili yayınlanan ilanda, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik hükümleri uyarınca çeşitli kadro ve unvanlara 2808 personel alınacak” dendi.13 Ekim ile 19 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan başvurular başladı. Daha önde ÖSYM tarafından yayınlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2016/6 Tercih Kılavuzu göre ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak suretiyle tercih yapılacak olan adayların tercih kılavuzunda bulunan başvuru şartlarını taşımaları gerekiyor.  Sağlık Bakanlığı’nda görev yapmak isteyen adaylar,  tercihlerini 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirebilecekler.

TERCİH BAŞVURULAR BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan boş kadrolarda değerlendirmek üzere alımı yapacağını duyurduğu 2 bin 808 personelin tercih başvuruları başladı. KPSS 2016/6 tercih kılavuzunda belirtilen şartlara göre yapılacak olan başvuru işlemleri 19 Ekim Çarşamba günü sona eriyor. Belirtilen süre içerisinde tercih yapacak adaylar başvurularını ÖSYM’nin https://tercih.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden yapacaklar.

TERCİH İŞLEMLERİ

Tercih işlemleri ile ilgili Sağlık Bakanlığı'nın yayınlandığı yazılı ilana göre; "lisans düzeyi kadrolarda 2016-KPSS lisans sonucu, ön lisans ve ortaöğretim düzeyi kadrolarda 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınavı sonuçları kullanılacaktır. 2014-KPSS ortaöğretim - ön lisans sınav sonucu bulunanlardan 2016-KPSS lisans sınavına girenler, ön lisans ve/veya ortaöğretim düzeyi kadroları tercih edemeyecek sadece 2016 KPSS Lisans puanı ile lisans düzeyi
kadroları tercih edebileceklerdir. Adaylar 13-19 Ekim 2016 tarihleri arasında kılavuzda belirlenen kurallara, kadro ve unvanlara göre ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adresinden Tercihler alanına ardından KPSS-2016/6 Tercih İşlemleri alanından T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek tercihlerini yapabilirler." şeklinde açıklandı.

SAĞLIK BAKANKANLIĞI PERSONEL ALIMI KPSS 2016/6 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2017 YILINDA 11 BİN SAĞLIKÇI ALACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ 2016-2017 yıllarında Sağlı Bakanlığı’na alınacak olan personel sayısı ile ilgili bilgiler verdi.  2016 yılı içerisinde 11 bin personeli alacaklarını ifade eden Bakan Akdağ sözlerine şöyle devam etti; "Ekim ve Kasım aylarında 3'er bine yakın sınavla aldığımız sağlık personelini alacağız. Bu arada peyderpey doktorlarımızı da kuralarla atama yapıyoruz. Dolayısıyla bu sene 11 bine yakın personelin atamasını yapmaya gayret gösteriyoruz. 2017 yılında bize garanti olarak verilmiş atama sayısı 12 bin kişi. Bunun içinde doktorlar hariç. Bu sayı bana göre tabi ki de yetersiz inşallah bunu artırmaya çalışacağız. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı mülakat uygulamasını biz de 2017 yılında başlatmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili Başbakanlığımıza bir teklifte bulunduk. Çünkü bizim göreve ilk başlayan personellerimizi ihtiyaç bölgelerinde tutmamız lazım." Dedi.

BAŞVURMA GENEL ŞARTLARI

Kılavuzda ilan edilen kadro veya pozisyonlara atanmak için başvuracak adayların aşağıdaki genel şartlara
sahip olmaları gerekmektedir.

a) Türk vatandaşı olmak. (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara başvuramazlar.)

b) 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.)

 

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için;

Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı
hükümlü bulunmamaları,

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak.(Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

f) Kılavuzda yer alan “pozisyonları” tercih edecek adaylar için; Görevini yapmalarına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engel ile engelli olmamaları. (Hangi görevin yapılmasına, hangi bedensel engel veya akıl hastalığı engel
olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için;

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. (Hangi görevin devamlı yapılmasına, hangi akıl hastalığının engel olacağına resmi sağlık kurullarından alınan raporların incelenmesi suretiyle ilgili kurumlar tarafından karar verilecektir.)

g) Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

Yorumlar