Ruhi Ersoy kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam saat 21.00'de yeni kabineyi açıklayacak. Yeni kabinede yer alacağı konuşulan isimle ilgili Ruhi Ersoy kimdir sorusu merak ediliyor. Ruhi Ersoy kaç yaşında ve nereli sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

Bugün saat 21.30'da yeni kabinede yer alacak isimler açıklanacak. Şimdi birçok insan kabinede hangi isimlerin yer alacağını merak etmeye başladı. Yeni kabinede yer alacak isimler günlerdir kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Kabinede yer alması beklenen isimler arasında Ruhi Ersoy yer alıyor. İnsanlar bu sebeple Ruhi Ersoy kimdir sorusunu sıkça sormaya başladı. Kulislerdeki söylentiler devam ederken Ajans Haber ekibi olarak sizler için Ruhi Ersoy ile ilgili detaylı bir derlemek yaptık. Ruhi Ersoy kaç yaşında ve Ruhi Ersoy nereli sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Detaylar Ajanshaber.com'da.

RUHİ ERSOY KİMDİR?

9 Temmuz 2018 Pazartesi saat 21.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabine açıklanacak. Yeni kabinede yer alacak isimler vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Kulislerde kabinede yer alacağı konuşulan isimle ilgili Ruhi Ersoy kimdir sorusu merak ediliyor. İşte detaylar...

Ruhi Ersoy 2 Aralık 1972 yılında Osmaniye'de dünyaya geldi. Babasının ismi Hüseyin, annesinin ismi Melek'tir. Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktora çalışmasını bitirdi.

Ruhi Ersoy, Kayseri'de Türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine başladı. Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. MHP 10. Olağan Kurultayında MYK Üyesi seçildi. Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Divan Başkan Yardımcılığına getirildi. İyi derecede İngilizce bilen Ruhi Ersoy, evli ve iki çocuk babasıdır.

ADI KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLARAK GEÇİYOR

24 Haziran seçimleri sonrasında Türkiye'de yönetim sistemi de değişti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber artık milletvekilleri bakan olamıyor. Bakan olanlarsa milletvekilliğinden istifa etmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hazırladığı yeni bakanlar Kurulu listesine kimlerin gireceği merak edilirken MHP Milletvekili adayı olan ama seçilemeyen Doç. Dr. Ruhi Ersoy'un ismi Kültür ve Turizm Bakanı olarak geçiyor.

İŞTE YENİ KABİNE İÇİN İSMİ GEÇENLER

Kulislerde adı bakan aday adayı olarak geçen bazı müsteşar, vali ve genel müdürlere yenileri eklendi. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Nail Olpak, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir gibi isimler de bakan adayı olarak kulislerde konuşuluyor. Bilim adamı Aziz Sancar ve Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent'e teklif götürüldüğü iddiaları da kulislerde dillendiriliyor.

Yorumlar