Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam saat 21.00'de yeni kabineyi açıklayacak. Yeni kabinede yer alacağı konuşulan isimle ilgili Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir sorusu merak ediliyor. Rıfat Hisarcıklıoğlu kaç yaşında ve nereli sorusunun cevabı Ajanshaber.com'da.

Bugün saat 21.30'da yeni kabinede yer alacak isimler açıklanacak. Şimdi birçok insan kabinede hangi isimlerin yer alacağını merak etmeye başladı. Yeni kabinede yer alacak isimler günlerdir kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Kabinede yer alması beklenen isimler arasında Ayşe Nur Bahçekapılı yer alıyor. İnsanlar bu sebeple Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir sorusunu sıkça sormaya başladı. Kulislerdeki söylentiler devam ederken Ajans Haber ekibi olarak sizler için Ayşe Nur Bahçekapılı ile ilgili detaylı bir derlemek yaptık. Rıfat Hisarcıklıoğlu kaç yaşında ve Rıfat Hisarcıklıoğlu nereli sorularının yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Detaylar Ajanshaber.com'da.

RIFAT HİSARCIKLIOĞLU KİMDİR?

9 Temmuz 2018 Pazartesi saat 21.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kabine açıklanacak. Yeni kabinede yer alacak isimler vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. Kulislerde kabinede yer alacağı konuşulan isimle ilgili Rıfat Hisarcıklıoğlu kimdir sorusu merak ediliyor. İşte detaylar...

Aslen Kayserili olan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, liseyi Ankara TED Koleji’nde bitirdikten sonra, lisans öğrenimini Ankara Gazi Üniversitesi İktisat ve İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır. Profesyonel iş hayatına aile şirketinde başlayan Hisarcıklıoğlu, günümüzde yapı malzemeleri, inşaat, ihracat-ithalat, yatırımlar, arazi ıslahı, gıda ve otomotiv sektörü gibi alanlarda faaliyet gösteren Eskihisar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

1992 yılında Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliğine seçilen Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsayı ve 1,5 milyon üyeyi kapsayan, Türkiye’nin en büyük iş kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’da bir yıl süren Başkan Yardımcılığı görevinin ardından, 2001 yılında yapılan seçimlerde Başkan olarak göreve gelmiş ve 2002, 2005, 2009 ve 2013 yıllarında yeniden TOBB Başkanı seçilmiştir.

Hisarcılıoğlu Türkiye’de ve uluslararası platformda birçok unvana sahiptir:

- EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı (2009-…)
-İslam Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası (ICCIA) Başkan Yardımcısı (2009-…)
Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi (2012-…)
-B20 Türkiye Yürütme Kurulu Başkanı (2015-…)
-Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Genel Konsey Üyesi (2011-…)
-ICC G-20 Danışma Grubu (2011 - …)
-Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi Başkanı (2001-…)
-Balkan Odalar Birliği (ABC) Yönetim Kurulu Üyesi (2002-…)
-Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO-CCI) Yönetim Kurulu Üyesi (2011-…)
-D-8 Ticaret Odaları Federasyonu İcra Kurulu Üyesi (1997-…)
-Türk-Afrika Odası Eş Başkanı (2008-…)
-Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkan Yardımcısı (2014-…)
-İpek Yolu Uluslararası Ticaret Odası (SRCIC) Onursal Başkanı (2015-…)
- Türk-Arap Odası Eş Başkanı (2016-...)
-Dünya Kobi Forumu Vakfı – Yönetim Kurulu Başkanı(2015-…)
-Kudüs Tahkim Merkezi Uluslararası Başkanı (2013-…)
-Ankara Forumu Başkanı (2005-…)
- İstanbul Forum Başkanı (2007-…)
- PNB Türkiye Başkanı (2011 -…)
-TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı (2007-…)
-TOBB Genç Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı (2009-…)
-TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı (2003-…)
-Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Yönetim Kurulu Başkanı (2004-…)
-Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Eş Başkanı (2016-…)
-TÜBİTAK Bilim ve Teknik Yüksek Kurulu Üyesi (2003-…)
-Yunus Emre Enstitüsü Mütevelli Heyet Üyesi (2008-…)
-UNICEF Türkiye Milli Komitesi Yüksek Danışma Kurulu Üyesi ( 2005-… )
-Tesisat, İnşaat ve Sanayi Malzemecileri Derneği’nin (TİMKODER) Kurucu Başkanı ve Danışma Kurulu Üyesi (1998-…)

Hisarcıklıoğlu, Fransa Devlet Nişanı, Avusturya Büyük Altın Liyakat Nişanı, İtalya Devlet Nişanı, Moğolistan İlham Nişanı, Kazakistan Dostluk ve İşbirliğini Geliştirme Madalyası, Johns Hopkins Üniversitesi Akdeniz Liderlik Ödülü, Avusturya Ekonomi Odası Altın Ödülü, Fransız Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Onur Nişanı, Gürcistan Ticaret ve Sanayi Odası Onur Nişanı, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Şeref Madalyası, İslam Ticaret ve Sanayi Odası Üstün Hizmet Ödülü ve Romanya Ticaret ve Sanayi Odası Yılın İşadamı Ödülü’ne layık görülmüştür.


Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora unvanı verilmiştir. Hisarcıklıoğlu’na Edirne, Çankırı, Kırşehir, Niğde, Kırıkkale ve Kütahya Hisarcık, Malatya Battalgazi Belediyeleri tarafından fahri hemşerilik beratı verilmiştir.

Yorumlar