Mehmet Gür kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Son dönemlerde konuşulmaya başlanan kişiyle ilgili Mehmet Gür kimdir sorusu sıkça soruluyor. Mehmet Gür nereli ve kaç yaşında sorularının cevabını Ajanshaber.com'da bulabilirsiniz.

Mehmet Gür son dönemlerde merak edilen isimler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığı açıklanınca Mehmet Gür adlı kişiye 2 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmenin ortaya çıkmasının ardından Mehmet Gür kimdir sorusu sıkça sorulmaya başlandı. İş adamı olduğu bilinen ve inşaat şirketi bulunan Mehmet Gür ile ilgili insanlar internettte araştırma yapmaya başladı. Mehmet Gür kaç yaşında ve Mehmet Gür nereli soruları vatandaşlar tarafından cevap bekliyor. Ajans Haber ekibi olarak bu haberimizde sizler için Mehmet Gür ile ilgili araştırma yaptık. İşte merak edilen tüm detaylar...

MEHMET GÜR KİMDİR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mal varlığının yayınlanmasının ardından Mehmet Gür isimli kişiye borcu olduğu ortaya çıktı. İnsanlar yaşanan bu olayın ardından Mehmet Gür kimdir sorusuna yanıt aramaya başladı.

Mehmet Gür, Ortadoğu Grup adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır. Mehmet Gür'ün sahibi olduğu Ortadoğu Grup, 1981 yılında inşaat ve lojistik alanlarında faaliyet göstermek üzere kuruldu. Şirket, ilk kurulduğu yıllarda uluslararası taşımacılık ve inşaat alanlarında faaliyet gösterdi, ancak daha sonra sağlıktan lojistiğe, enerjiden inşaata, gıdadan dış ticarete ve hatta çevre teknolojilerine kadar sayısız alana el attı. İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinde yer alan Mehmet Gür bir dönem Memorial Hastanesi'nin sahipleri arasındaydı.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

5 Temmuz 2018 tarihli Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında seçim sonuçları ile birlikte Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın mal varlığı yayınlandı. 2018 yılı itibariyle Erdoğan'ın mal varlığı, evleri, araba ve gayrimenkulları bu listede yer aldı. Buna göre Erdoğan'ın 6 milyon lira nakit parası, Mehmet Gür isimli işadamına da 2 milyon lira borcu var.

MEHMET GÜR, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ÇOCUKLUK ARKADAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin oturduğu Kısıklı’daki villaları satan müteahhit olarak tanınan Mehmet Gür, Erdoğan’ın Kasımpaşa’dan çocukluk arkadaşı. Mehmet Gür BMZ adlı 2013 yılında kurulan şirketin de ortakları arasında yer aldı. 1 milyon lira sermayesi olan şirkette dört ortağın 250’şer bin lira değerinde eşit hissesi var. Şirkette Mehmet Gür Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kız kardeşi Vesile Erdoğan’ın eşi Ziya İlgen Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak gözüküyor. Ahmet Kadir Gür, Mehmet Gür, Ziya İlgen ve Başbakan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan şirkette A Grubu imza yetkisine sahiptir.

İŞTE RESMİ GAZETE'DE YAYINLANAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MAL VARLIĞI

Yorumlar