Jetler yeniden havalandı! DAEŞ hedefleri imha edildi!

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı operasyonunun 31. gününde üst üste DAEŞ mevzilerini vuruyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri Fırat Kalkanı operasyonunun 31. gününde üst üste terör örgütü DAEŞ'e ait mevzileri vuruyor.Suriye'deki ülkemizi tehdit eden terör unsurlarını temizlemek için başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunun 31. gününde jetler tekrar havalanarak 4 DAEŞ hedefini imha etti.

HAVA HAREKATI GERÇEKLEŞTİ 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde bulunan bazı bölgelere Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının hava harekatı düzenlediğini bildirdi.

4 DAEŞ HEDEFİ İMHA EDİLDİ

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

Fırat Kalkanı Harekâtı Kapsamında Suriye'nin kuzeyinde bulunan Tall Atiyah (3) ve El Athariyah (1) bölgelerine, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlenmiş; bölgede tespit edilen 4 terör örgütü DAEŞ hedefi ateş altına alınarak imha edilmiştir.

Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

HAREKATIN BAŞINDAN BERİ 182 HEDEF VURULDU


Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 31'inci gününde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun saat 18.00 itibariyle kaybettiği bölgeleri geri almak amacıyla geniş çaplı saldırı düzenleyen DAEŞ unsurlarına karşı çatışmaya devam ettiği kaydedildi. DAEŞ'in sabah saatlerinde Kuneytirah ve Tatimus bölgelerine yaptığı saldırıların, muhaliflere karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle engellendiği ve DAEŞ unsurlarının gerilemesi üzerine ileri harekata devam eden muhaliflerin Kara Tuz, Tuvayran ve El Mutminah meskun mahallerinde yeniden kontrolü sağladığı belirtildi. Yoğun hava ve kara ateş desteğiyle muhaliflerin An Naddah bölgesinde kontrol sağlama gayretlerinin devam ettiği de vurgulandı. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 105 DAEŞ hedefine 332 fırtına, 80 ÇNRA ve 4 havandan oluşan ateş destek vasıtaları tarafından 416 atış yapıldığını belirterek, harekatın başından beri bin 182 hedefe 4 bin 696 atım yapıldığını bildirdi.

26 MAYIN VE 968 EYP KONTROLLÜ OLARAK ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Açıklamada ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından 14.42-15.32 saatleri arasında El Mutminah (2) ve Ziyadiyah (1)'da bulunan 3 hedefin ateş altına alınarak, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan 3 bina ve içinde bulunan DAEŞ unsurlarının etkisiz hale getirildiği kaydedildi. DAEŞ'den temizlenen bölgelerde, çoğu tuzaklanmış, bugüne kadar toplam 26 mayın ve 968 EYP'nin muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği de vurgulandı.

Yorumlar